Hlavní navigace

Microsoft vylepšil Windows Phone aktualizací Bingu. Lépe rozpoznává řeč

18. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ačkoli si majitelé Windows Phone ještě dlouho počkají na další velkou dávku vylepšení operačního systému, mezitím se mohou těšit z drobností. I když nebudete nic instalovat na své straně, telefon se může stát chytřejším. Jak to? Stačí, aby Microsoft vylepšil služby, které některé důležité funkce telefonu pohání z cloudu. Rozpoznávání řeči má na svědomí Bing, podobně jako je integrován jako vyhledávač.

Tip: Hlasově ovládaný fotoaparát ve Windows Phone? Úřad schválil patent

Právě důraz na služby ukazuje, jak snadno lze zlepšit uživatelský zážitek. Vylepšené technologie pro rozpoznávání hlasu jednak zkracují prodlevu při zpracování dotazu či příkazu, a to až dvojnásobně. Současně je analýza přesnější o 15 %, přístroj vám tudíž bude lépe rozumět. Ačkoli máme z výsledků redmondských laboratoří radost, ještě raději bychom slyšeli oznámení o tom, že bude podporována čeština.

 

Aktuálně můžete svému telefonu rozkazovat pouze anglicky, případně jiným podporovaným světovým jazykem. Aby toho nebylo málo, z představených novinek prozatím nelze těžit jinde než ve Spojených státech. Dokonce i oficiálně podporované země a jazyky mají prozatím smůlu. Škoda, telefon teď lidem lépe rozumí i v hlučném prostředí. V budoucnu se prý máme těšit na další vylepšení.

MMF24

Zdroj: Windows Phone Blog | Search Blog