Hlavní navigace

Microsoft vysvětlil, jak je to s dodáváním nových sestavení Windows 10

11. 3. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft v centru zpráv pro členy programu Windows Insider omylem zveřejnil upozornění, že bude možné dostávat nová sestavení Windows 10 každý den. Gabe Aul už na Twitteru potvrdil, že došlo k chybě a zpráva byla určena pro zaměstnance Microsoftu. Což není velké překvapení vzhledem k tomu, že se v ní píše o připojení k účtu domény Microsoft.

Aul se mezitím na blogu rozepsal o tom, proč nelze dopředu odhadnout, jak dlouho budeme čekat na další sestavení. Odpověď nezná překvapivě a každý s trochou rozumu si ji domyslel už dávno. Firma jednoduše nechce zklamat příznivce tím, že by určila datum a sestavení tým pak nestihl dokončit včas. Navíc by nerada doručovala na naše počítače software plný chyb.

Volnější režim = více novinek

Už podzimní sestavení v tomhle ohledu nebyla zvlášť dobrá. Na druhou stranu Microsoft uvedl dvě větvě. Jeden aktualizační kanál měl nabízet novinky dříve než druhý, ale v praxi to prozatím funguje tak, že mezi dvěma kanály mnoho rozdílů není. Potenciál zůstává nevyužit a hardcore nadšenci dychtí po novém sestavení Windows 10.

Poslední vyšlo v lednu a Redmondští slibovali, že na další už nebudeme tak dlouho čekat. Jenže jsme se ocitli skoro v polovině března a zatím stále čekáme. Aul ve svém příspěvku naznačil, že s tím, jak bude produkt blíže dokončení, se dočkáme častější kadence vydávání. Možná i několikrát do měsíce. Když nemá vývojový tým na krku deadline, pracuje prý efektivněji.

 

Kanál jménem Ludicrous

Není to jen nižší úrovní stresu, ale způsobem práce. Volnější režim umožňuje postupovat s vývojem podle potřeby, ne se v danou chvíli za každou cenu soustředit na stabilizaci a přípravu k vydání. Díky tomu bude v dalším sestavení více novinek, než by bylo, kdyby se stanovovala data vydání. Detailnější vhled do myšlení týmu nabízí blogový příspěvek od Aula.

CS24

Možná dojde k realizaci nového aktualizačního kanálu, kde bychom novinky dostávali pravidelně a zhusta. Zatím máme k dispozici kanály Slow a Fast. Nový by se mohl nazývat i Ludicrous. Na Twitteru už probíhá diskuze na toto téma a je možné, že se Microsoft inspiruje, vytvoří nový kanál a dá mu nějaké šílené jméno. Předčasně se nadchnout nechceme.

Zdroj: Windows Central | Blogging Windows | Neowin