Hlavní navigace

Konec roztrhávání obrazu. Xbox One bude podporovat FreesSync

12. 3. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Xboxové hry na televizorech poběží lépe než dřív. Microsoft se v novém pořadu Insider Xbox pochlubil novými technologiemi, kterými na jaře vybaví konzole One S a One X. Díky spolupráci s AMD přibude podpora FreeSyncu. Na kompatibilních zobrazovadlech bude fungovat variabilní snímková frekvence, takže se obraz nebude trhat, pokud konzole ve hře není schopna dodávat stabilní framerate 30 nebo 60 fps. FreeSync je dnes bohužel záležitostí jen herních monitorů, na trhu snad není televizor, který by jej uměl.

Auto Low Latency Mode
Auto Low Latency Mode
Nový Edge pro Xbox One
Nový Edge pro Xbox One
AMD FreeSync
AMD FreeSync

Další novinkou bude funkce Auto Low Latency Mode (součást HDMI 2.1), která na televizorech automaticky zapne herní režim. Při něm se vypne veškerý postprocessing, který ve hrách jen zvyšuje input lag. Naopak při přehrávání videa mohou být dodatečné úpravy obrazu žádoucí. Díky automatice tak nebude nutné herní režim nastavit natvrdo.

Webový prohlížeč dostane nový vzhled a bude podporovat stahování a nahrávání souborů na interní i externí disk. Bude také možné rovnou stáhnout obrázek a nastavit jej jako tapetu. Hráči streamující hry přes Mixer zase využijí funkci Share Controller. Ta divákům umožní hru vzdáleně ovládat a pomoci streamerovi s postupem/zákysem.

Byl pro vás článek přínosný?