Hlavní navigace

Názory k článku Další reorganizace. Microsoft propustí až 3000 lidí z obchodního oddělení

  • 5. 7. 2017 5:11

    Zann (neregistrovaný)

    Nějak jsem si nevšiml že by tady někdo v minulosti vůbec připustil natož aby to vůbec uvedl jako možnost, že MS pochopí že malé trhy s tím co nabízí pomalu ale jistě ztrácí a logickým krokem tedy bude opustit je a věnovat se těm větším zákazníkům (kteří mají peníze a jsou ochotni jim zaplatit, protože si to ve finále strčí do nákladů a je jim putna co to stojí). Takže ne "Říkám to dlouho", ale "Dodneška jsem se domníval že Windows jako služba běžící někde v cloudu bude někoho zajímat, ale teď už je celkem jasné že nebude takže se budou u MS podívat po jiném segmentu a jiné skupině zákazníků", protože to má k "nemám ahnung co se u MS vlastně děje, tak jako všichni mimo tu společnost" mnohem blíže a pravdivěji. Mobilní segment ztratili úplně, předražený hardware který oproti jiným výrobcům žádnou přidanou hodnotu za ty peníze nenabízí, Windows 10 mel být podle jejich předpokladu v dnešní době taky už někde jinde .... prostě se nedaří a je třeba s tím něco dělat, tak to chodí v každé firmě, akorát ve většině z nich se to řeší maximálně za pět minut dvanáct a ne v půl druhé....

  • 7. 7. 2017 11:52

    tynyt

    S MS to jde od 10 k 5. Kdysi jsem si myslel, že dno je Ballmer, ale musím se mu omluvit. Proti Satya Poděllovi to byl PAN manager, který přesně věděl, co MS potřebuje (i když Ballmer toho taky hodně podělal a naopak Nadella udělal velmi pozitivní krok k adopci Linuxu, coby nejstabilnější internetové platformy.)

    Bohužel ostatní strategické kroky (mobilní platforma, vývoj Windows a Office) byly velmi špatné a zcela patrně ustupují ze své slávy.