Hlavní navigace

Microsoft zahájil rezervace upgradu na Windows 10 z Windows 7 a 8.1

1. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Probudili jste se, pustili počítač a vidíte v oznamovací oblasti logo Windows, které tam dříve určitě nebylo? Není to náhoda, Microsoft totiž rozjel propagační akci cílenou na uživatele stávajících verzí Windows, konkrétně na uživatele Sedmiček a Osmiček, jimž firma nabídne v prvním roce po uvedení na trh zdarma upgrade na Windows 10.

Když na logo klepnete, otevře se informační okno s tím, že již dnes si můžete upgrade na Windows 10 rezervovat. Jedná se o jakýsi preventivní krok, jímž Microsoft počítače uživatelů dopředu připraví. Rezervaci zrušit do vydání Desítek můžete, ale pokud tak neučiníte, obdržíte nový operační systém hned, jakmile bude finální verze dostupná.

Rezervace upgradu na Windows 10
Rezervace upgradu na Windows 10

Microsoft upozorňuje, že se stáhnou zhruba 3 GB dat a po stažení si budete moct vybrat čas instalace. Instalace by neměla proběhnout násilným způsobem, kdy vám to přijde nevhod. Nyní stačí klepnout na Rezervovat si bezplatný upgrade. Volitelně pak zadáte svůj e-mail, na vám na něj později dorazí upozornění, až bude upgrade dostupný.

KL24

Průvodce pak v krátkosti shrnuje podstatu a novinky ve Windows 10, což považuji za vhodný krok. Je potřeba uživatelům vysvětlit, zda a proč by měli upgradovat. (Kdyby nebyl argument o ceně dostatečně přesvědčivý.) V hlavní nabídce schované pod hamburgerovým tlačítkem najdete také sekci s případnými problémy s kompatibilitou, které by povýšení Windows mohly bránit.

Podobně se skrze nabídku dostanete zpět na obrazovku s potvrzením rezervace, kde případně rezervaci zase zrušíte. Kdo o upgrade zájem nemá, může prostě ikonu ignorovat a třeba schovat. Redakce Microsoft News pak případně radí odinstalovat aktualizaci KB3035583.

Byl pro vás článek přínosný?