Hlavní navigace

Microsoft zásadně zlepší aliasy na Outlook.com. Každým se připojíte i zvlášť

Sdílet

Zdroj: Redakce

Loni v létě Microsoft představil zcela novou poštovní službu Outlook.com. Vychází z Hotmailu, který možná přímo na roční výroční definitivně nahradí, a zapadá do aktuální rodiny produktů s rozhraním Metro (Modern UI). Prvním uživatelům firma nabídla přechod na novou adresu @outlook.com s tím, že stará adresa jim zůstane, ale přiřadí se k novému účtu jako alias. Jenže se vyskytl problém, někteří uživatelé se nemohli dostat ke starým e-mailům nebo souborům ve SkyDrivu, a tak Microsoft „přejmenování“ účtu zastavil loni v prosinci.

Změna primárního aliasu v online Outlooku
Změna primárního aliasu v online Outlooku (foto: LiveSide.net)

Redaktoři LiveSide.net ale zjistili, že Microsoft chystá funkci vrátit a navíc výrazně vylepšit. Co se stane?

MMF24

  1. Ke každému účtu bude možné připojit 10 aliasů. V tuto chvíli jich lze vytvořit až 15, avšak za rok jich můžete přidat jen 5.
  2. K jednotlivým aliasům se bude možné připojit zvlášť (hesla budou stejná) a také z nich přijímat a odesílat e-maily. To zatím funguje jen ve webovém prostředí. Ve Windows Phonu a aplikaci Mail ve Windows 8 lze zprávy z aliasů jen číst, ale odpovědi pak posíláte z primární adresy.
  3. Primární adresu půjde změnit. Každý z aliasů bude možné povýšit na primární.

 

Zatím není jasné, kdy se tato funkce objeví v ostrém provozu. Osobně tipuji, že právě někdy v létě, kdy skončí Hotmail a všechny schránky budou převedeny na Outlook.com. Otázkou však bude, jak si Microsoft při změně primárních adres poradí s převodem nakoupených aplikací ve Storu, obsahu ve SkyDrivu apod. Uživatel by o ně samozřejmě neměl přijít, ale Redmondští už takto párkrát selhali. Naposledy loni; před lety zase nastávaly trable při přejmenování účtů Windows Live.