Hlavní navigace

Microsoft zlevňuje Surface Pro a chystá novou verzi s Haswellem

4. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pro malý zájem ze strany zákazníků byl Microsoft nucen zlevnit tablet Surface RT z původních 499 na 349 amerických dolarů. Nyní společnost potvrdila, že s nižší cenovkou bude brzy k mání i Surface Pro s plnohodnotnými Windows 8 a procesorem Intel Core i5 z rodiny Ivy Bridge. Zatím ve vybraných oblastech – ve Spojených státech, Kanadě, Číně (vč. Hong Kongu) a na Tchaj-wanu – byla cena snížena o sto dolarů, nová doporučená cena tedy bude $799. Nás to celkem trápit nemusí, neboť Surface Pro se do České republiky nevozí vůbec a Surface RT jen neoficiálnímí prodejními kanály.

Není však zcela jasné, jestli slevy vydrží napořád. V oficiálním vyjádření, které společnost zaslala serveru The Verge, se totiž píše o platnosti slevy do 29. srpna.

Microsoft Surface

Sleva v tomto případě nemusí nutně indikovat nízké prodeje (vyloučit se to ale ani v nejmenším nedá). Hovoří se však o tom, že Microsoft chystá novou generaci tabletů, a tak sleva staršího modelu dává smysl. Nový Surface Pro by měl opět dostat procesor Intel, tentokrát ale z rodiny Haswell. Navzdory fiasku Surface RT se i jemu chystá nástupce. Volba procesoru tentokrát namísto Nvidie padla na Qualcomm, konkrétně jeho Snapdragon 800. S Qualcommem má Microsoft dobré vztahy, jeho čipy jsou zatím jediné, na nichž běhá Windows Phone. Přesto si myslím, že lepší by bylo Windows RT úplně zaříznout a levnější Surface vybavit procesorem instrukční sady x86.

 

CS24

Z dalších novinek by se mohli radovat i majitelé stávajících Surface: Microsoft chystá nové příslušenství, jmenovitě připojitelné klávesnice v nových barvách a také s integrovaným akumulátorem.

Zdroj: The Verge