Hlavní navigace

Microsoft zmoudřel, ve Windows Store dovolí aplikace a hry pro dospělé

26. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Bylo by vcelku katastrofální, kdybychom jenom vinou ratingu byli odkázáni na nezávadný obsah, zatímco ve Spojených státech by se nám smáli a hráli by střílečky plné krve. Při zkoumání podmínek obchodu Windows Store nedávno kdosi zjistil, že do něj smí aplikace ohodnocené maximálně věkovým ratingem PEGI 16, který platí v Evropě, zatímco pro Ameriku byla stanovena hranice v podobě místního ratingu ESRB M. Pravidla pro věkové omezení v obchodě někteří pochopí, jiní nikoli. Problém vyvstal především v oblasti her.

Starší zpráva: Aplikace a hry pro dospělé do Windows Store nesmí. Valve se směje naposled...

Zatímco spousta populárních her ve Spojených státech se vešla do povoleného ratingu ve Windows Store, v Evropě stejné tituly dostaly věkové hodnocení PEGI 18. A s tímto ratingem by do Windows Store nemohly. Kdybychom vzali v potaz aktuální hry, týkalo by se to např. Skyrimu nebo Assassin's Creed. Už jsme si mysleli, že zatímco Američané budou ve výhodě a budou mít přístup k mnoha zajímavým titulům, které se na platformě Windows 8 mohou časem objevit, my v Evropě ostrouháme. Podobněji o situaci jsme psali ve starší zprávě.

 

Microsoft si naštěstí nespravedlivé rozdělení ratingů rozmyslel a nejpozději v prosinci bychom se měli dočkat změny. Nově tak budou mít do Windows Store povoleny přístup aplikace s hodnocením PEGI 18. Redmondští se tak vyrovnají jiným digitálním katalogům (s hrami), mj. Steamu nebo dokonce vlastnímu Windows Phone Storu.

Zdroj: The Verge