Hlavní navigace

Microsoft zneškodnil crack na Windows 7

31. 7. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Brzké uvolnění cracku pro finální Windows 7 se stalo jeho záhubou. Klíč, který crackeři extrahovali z uniklé OEM verze od Lenova, nebyl prozatím použit ke generování sériových čísel pro počítače určené k prodeji, a proto jej Microsoft jednoduše mohl přidat na černou listinu a znemožnit tak validaci systému. Kdyby Lenovo ale už klíče vytvořilo, bylo by řešení mnohem složitější.

„Spolupracovali jsme s tímto výrobcem (Lenovem) takže zákazníci, jež si pořídí originální kopie systému Windows 7 od tohoto výrobce, se nesetkají s problémy s validací. Zároveň budou zákazníci používající uniklý klič v nelegální kopii systému Windows na tento fakt upozorněni. Je důležité poznamenat, že žádný z prodaných počítačů nebude uniklý klíč využívat.

Microsoft jako svůj hlavní cíl považuje zejména ochranu zákazníků před prodejem nelegálních kopií systému Windows, neboť tyto systémy často obsahují škodlivý software, jenž mimo jiné sbírá osobní data. Ojedinělé pokusy o ilegální aktivaci systému nepředstavují tak velké riziko.

Zdroj: Windows Genuine Blog