Hlavní navigace

Microsoft zpožďuje vydání Office Web Apps TP

1. 9. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft původně plánoval vydat TP verzi balíku kancelářských online aplikací do konce srpna. Přestože je nyní jasné, že tento termín padl, představitelé společnosti tvrdí, že se jí zájemci dočkají co nejdříve. Alespoň to v e-mailové odpovědi potvrdili americkému magazínu Computerworld. Přesné datum však zatím oficiálně určeno nebylo.

Na konferenci Worldwide Partner Conference  (WPC) konané v polovině července již Microsoft uvolnil TP verzi balíku Office 2010, který je určen pro běžné počítače. O novinkách jsme informovali v samostatném článku. Balík Office Web Apps by měl představovat alternativu a zahrnovat online verze aplikací Word, Excel, PowerPoint a OneNote.

Počínání Microsoftu je zcela pochopitelné, konkurenční Google totiž webové aplikace sady Google Docs už nějaký ten pátek nabízí, podobně jako několik dalších společností. Do budoucna se totiž očekává masivní přechod právě k těmto internetovým řešením a Microsoft rozhodně nechce zůstat pozadu.

Přečtěte si také: Office 2010 ztíží práci pirátům, Novinky v Microsoft Office 2010

Finální vydání jak webové, tak desktopové verze Office 2010, by se měly objevit v první polovině roku 2010. Už koncem toho letošního bychom se měli dočkat testovací beta verze Office 2010.

Zdroj: Computerworld