Hlavní navigace

Microsoft zřejmě koupí Acompli. Jde o mobilní e-mail a kalendář pro náročné

28. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mladý startup se nejspíš delšího života nedočká. Poštovního klienta a kalendář Acompli pravděpodobně koupí Microsoft. V kanálu RSS oficiálního blogu Microsoft se objevil příspěvek s textem, kde autor žádá o smazání. Na tom by nebylo nic moc divného, kdyby v adrese příspěvku nebyla schovaná zpráva: http://blogs.microsoft.com/blog/2014/11/25/microsoft-acquires-acompli/.

Všiml si toho TechCrunch. Microsoft komentář odmítl, ale vypadá to celkem jasně. A nepříliš překvapivě. Acompli cílí na náročné uživatele, především na firemní sféru, nikoli na domácí uživatele. Aplikace poskytovaná zdarma hlásí kompatibilitu s Exchange, Office 365, Google Apps, Gmailem, iCloudem nebo službou Outlook.com.

 

Microsoft se sám skrze produktivitu prodává. Acompli se snaží o co nejsnazší přístup k informacím, např. nemusíte utíkat do jiné aplikace, abyste se podívali do kalendáře, jestli máte čas na novou schůzku. Nebo rychle najdete správnou přílohu, kterou vám někdo poslal před několika měsíci. Produkt vám v krátkosti představí video, viz níže.

Microsoftu by se taková mobilní aplikace na každý pád hodila do krámu. V tuto chvíli je však Acompli dostupné pouze pro AndroidiOS, nikoli pro Windows Phone. S tím by se ovšem jistě dalo něco udělat. Kromě toho se Redmondští v poslední době snaží zavděčit uživatelům tam, kde se shlukují nejvíce.

CS24

Zdroj: TechCrunch