Hlavní navigace

Názor k článku Microsoft zřejmě zahájil produkční fázi Redstonu 3. Máme se na co těšit od Zann - Pamatuju doby, kdy nové verze Windows vycházely ještě...

  • 23. 2. 2017 17:13

    Zann (neregistrovaný)

    Pamatuju doby, kdy nové verze Windows vycházely ještě tak nějak normálně a jak byl normální i běh věcí po tom slavném dni. Probíhalo to tak, že Microsoft dal nějak ve známost, že se "výroba" nového operáku chýlí ke konci ... je u konce a jde to do fabriky ... bude vydána dne XX měsíce XX. Udělali kolem toho estrádu, tak jak jsou američané zvyklí dělat estrádu kolem kdejaké kraviny, tiskovka, fronty před Microsoft store (to prostě tak nějak patřilo k věci) a pak už byl klid. Uživatel si nainstaloval nová Windows, pak to s nimi nějak přetrpěl do prvního servis packu a a pak už to víceméně fungovalo tak jak to člověk od OS očekává (vyjímkou byly samozřejmě Millenia a Visty). Prostě vklidu, vpohodě, bez keců, bez elaborátů ... člověk si tak nějak spokojeně používal ta svoje Windows a byl cajk.
    Toto všechno skončilo s první zprávou o Windows 10. Dva roky se kolem toho žvanilo, dokonce i Insider program pro ty největší úchyly byl založen a od té doby už to je jedna velká Ordinace v růžové zahradě, seriál na pokračování s naprosto nejistým koncem a bůhví že někteří pisálkové tím fakt žijou "na plný pecky"
    Windows 10 jsou v určitém slova smyslu kult, už to prostě není obyčejný operační system který má plnit funkci základního programového vybavení počítače, tak jak tomu bylo kdysi. Prostě už pár let jsme IT bulvárem informováni jak pokračuje "vývoj" Windows 10 takřka každým dnem. Uvádějí se čísla sestavení, slovíčkaří se nad tím co je uvedeno za podtržítkem, ale protože tohle jsou údaje které naprosto nic nesdělují a nikdo (včetně písálka) jim stejně nerozumí, tak je to přesně jak s těmi seriály, ztracený čas a plýtvání materiálem. Tam přibyla ikonka, tam nějaká jiná, naprosto nepodstatná funkce, tehdy a tehdy vyjde malá záplata, tehdy a tehdy větší a nakonec největší a ... Windows 10 budou už konečně (možná) hotové. No, už aby to bylo :-)
    V každém případě je tahle verze Windows jednoznačným průkopníkem v tom, že je vyvíjena a dodělávána "online", nebo chcete-li po staru "On The Fly", kdy byl vydán těžce nedodělaný a nezvládnutý základ (což ze stávajících uživatelů pochopil málokdo) a od této chvíle je "v přímém přenosu" více či méně intenzivně prováděno to, co se u předešlých verzí řešilo výhradně za zdmi Redmondského "výzkumáku" a vydalo se to až to bylo ve fázi, ve které se Windows 10 evidentně ještě nenacházejí ani omylem ... a podle toho to taky samozřejmě vypadá ;-)