Hlavní navigace

Microsoftu klesly tržby i zisk. Svět čeká na Windows 8

19. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Podobně jako Google i Microsoft v meziročním srovnání ztratil. Za poslední tři měsíce firma vygenerovala tržby ve výši 16 miliard dolarů a provozní zisk 5,3 miliardy. Tyto částky jsou sníženy o 1,36 miliardy dolarů, které si Microsoft odložil kvůli pokrytí nákladů na slevové akce nových Windows a Office, případně předprodej licencí Windows 8 pro OEM výrobce. Ale i tak jsou čísla slabší než loňských 17,37 miliardy, resp. 7,2 miliardy dolarů.

Úvodní obrazovka je nástupce nabídky Start. Svého předchůdce v některých ohledech překonává
Kvůli Windows 8 Microsoft přišel o zisk a ještě skoro dvě miliardy vloží do reklam. Jaké vlastně osmičky jsou? To se dozvíte v naší recenzi

Největší propad zasáhl divizi Windows a Windows Live, meziročně klesl obrat o 33 % a zisk o polovinu. Lidé i firmy čekají na příchod Windows 8 a Windows RT, což se také projevilo na prodejích počítačů v posledním kvartálu. Právě start nových systémů má Microsoft znovu nakopnout. Provozní šéf Kevin Turner řekl, že firma certifikovala přes 1000 zařízení od tabletů, přes konvertibilní a dotykové Ultrabooky až po výkonné desktopy. Mluví se o tom, že Microsoft utratí za reklamní kampaň až 1,8 miliardy dolarů.

Pozitivní zprávou je, že se daří snižovat ztrátu divize online služeb. Z loňských 514 milionů už je Microsoft jen 364 milionů dolarů v mínusu. Naproti tomu ale klesl zisk zábavní divize z 340 milionů na 19 milionů. Napínavější výsledky můžeme čekat v dalších 12 měsících, Microsoft totiž obmění prakticky všechny produkty, přijde s novými, restartuje ty staré. Co všechno můžeme čekat, si můžete přečíst v našem článku.

KL24

 

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?