Hlavní navigace

Miliony lidí si vyzkoušely ukázku Microsoft Office 2013. A jak se líbila vám?

11. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Letos jsme si mohli zdarma vyzkoušet řadu připravovaných produktů. Microsoft nás zásoboval Windows 8, přesto nezapomněl ani na svůj kancelářský balík. Veřejná ukázka Office 2013 vyšla ke stažení uprostřed července. Dnes se Redmondští chlubí tím, že si ji vyzkoušely miliony lidí. Bohužel neupřesňují, o kolik milionů se jedná. Podobně se nedávno pochlubili s čísly ohledně Windows 8. Více lidí se prý k testování operačního systému nikdy nepřipojilo. Nehotové Osmičky se podívaly na více než 16 milionů počítačů.

Tip: Ukázka Office 2013: vyzkoušejte si cloudovou kancelář budoucnosti

Ačkoli předpokládáme, že o nová Office až tak velký zájem nebyl, rozhodně byl přinejmenším dostatečný. Pokud jste sledovali vývoj, víte, že Office 2013 sice budou balíkem aplikací, avšak primárně již půjde o službu, složenou z několika prvků. Jedním z nich budou desktopové aplikace Office, jak je známe dnes. Microsoft vidí budoucnost v cloudu, chce proto, abyste své dokumenty ukládali do SkyDrive, upravovali je v prohlížeči skrze Web Apps, případně v počítači pomocí klasických aplikací Office.

 

Výhodné je, že si je můžete stáhnout i na cizí počítač. Po skončení práce z něj zmizí. Nemusíte se tak ani spoléhat na omezené webové prostředí. Balík služeb bude nabízen za měsíční předplatné, avšak stále si budete moci zakoupit jen samostatnou instalaci sady Office 2013. tento produkt bude rovněž součástí Windows RT, jeho dokončení připadá až na nadcházející rok. Letos už to Microsoft zřejmě nestihne. Kdybyste měli zájem, ukázku si stále můžete vyzkoušet na adrese office.com/preview.

Pokud jste ji ochutnávku okusili, jak ji hodnotíte?

MMF24

Zdroj: Microsoft via Neowin