Hlavní navigace

Minecraft bude ještě lepší. Nová verze spojí hráče z konzolí, mobilů a W10

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mojang před dvěma měsíci na herním veletrhu E3 oznámil velkou aktualizaci Minecraftu nazvanou Better Together. Hráči s Windows 10, iOS, Androidem, Xboxem One nebo Nintendem Switch se mohou těšit na nový obsah, lepší grafiku a hlavně multiplayer napříč platformami. Na jedné mapě se konečně budou moci potkávat konzolisté i mobilisté.

U grafiky tvůrci slibují lepší světelné nebo vodní efekty a stíny. Přibude rovněž podpora rozlišení 4K a HDR. Pro Windows 10 a Xbox One navíc vyjde DLC Super Duper Graphics Pack, které přidá dynamické stíny, ještě lepší vykreslení světel, pohyblivou trávu a větve stromů nebo nové textury. Ve Windows 10 bude možné výtvory z Minecraftu exportovat do editoru Paint 3D a galerie Remix 3D.

Velká aktualizace vyjde na podporovaných platformách zdarma v průběhu roku. Zrovna začalo betatestování, část novinek si můžete vyzkoušet na Xboxu One, Windows 10 a Androidu. Jak se do testování zapojit, najdete na oficiálním webu. V betatestu však zatím nefunguje další z chystaných novinek – podpora komunitních serverů.

CS24

Better Together se nijak nedotkne běžného Minecraftu pro Windows, macOS a Linux, javovskou verzi však Mojang i nadále vyvíjí. Bez velkých aktualizací se ale musí obejít hráči s Xboxem 360, PlayStationem 3/4/Vita (Sony prý multiplatformí MP pro PS4 nechtělo) nebo Wii U.