Hlavní navigace

Mnohem méně za mnohem více. Amazon srovnává Kindle Fire HD a iPad Mini

29. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Amazon si na své hlavní stránce dobírá nový iPad Mini. Srovnává s ním svůj sedmipalcový tablet Kindle Fire HD a samozřejmě vychází jako papírový vítěz. I přes menší displej nabízí lepší rozlišení (a je tak jemnější, navíc HD), má rychlejší Wi-Fi a stereo reproduktory. 

K tomu si pomáhá citátem z magazínu Gizmodo, který kritizuje Apple, že vydal zařízení s horším displejem, ale chce za to více peněz. Základní Kindle Fire HD stojí 199 dolarů, iPad Mini pak 329 dolarů. (Dokonce i větší Kindle Fire HD 8.9) stojí méně, 299 dolarů.)

Amazon srovnává Kindle Fire HD a iPad Mini

Srovnání v podání Amazonu je samozřejmě účelové. Apple by mohl říci, že Amazon má zase výrazně méně aplikací a není rozšířen na mezinárodních trzích včetně podpory zařízení i služeb. A i když podle obrázku vypadá Kindle Fire HD menší, ve skutečnosti je pouze kratší, ale jinak je širší i tlustší než iPad Mini, přestože má menší displej. iPad Mini také exceluje v hmotnosti, s pouhými 308 gramy zastiňuje konkurenta s 395 gramy.

 

Další parametry a popis obou tabletů najdete v našich dřívějších článcích Amazon otřásl světem. Má tablety pro každého a skvělé nové KindlyApple představil iPad 4, iPad Mini, MBP 13 s Retinou a další novinky.