Hlavní navigace

Mobil.cz zruší svou největší výhodu. Od června již nebude mít internet zdarma

15. 5. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Virtuální operátor Mobil.cz oznámil, že od 11. 6. 2017 přijdou v platnost nové obchodní podmínky. Ty měly mít souvislost hlavně s koncem roamingových poplatků v rámci EU. Jedna změna se však dotkla také dat.

V novém dokumentu přibyl odstavec: „Datové služby ve zpomalené rychlosti lze čerpat maximálně 30 dnů od data aktivace SIM karty nebo posledního dobití kreditu, poté je již nelze využít vůbec, avšak Účastník má v takovém případě možnost zakoupit si některý z datových balíčků nabízených ze strany MOBIL.CZ, a to za cenu uvedenou v platném Ceníku služeb nebo má možnost si opětovně dobít kredit a získat tak výhodu datového limitu k mobilnímu internetu.

Mobil.cz nabízí internet zdarma o rychlosti 32 kb/s. Při dobití 200 Kč a více dá zdarma 200MB balíček s plnou rychlostí, po jehož vyčerpání rychlost opět klesne na 32 kb/s. Podle nových podmínek ale toto zpomalení bude dostupné jen 30 dnů od posledního dobití. Pak se internet zablokuje. Dosud přitom zpomaleně fungoval nezávisle na dobíjení.

KL24

Tato změna má také zřejmě souvislost s koncem roamingových poplatků. Data zdarma prosurfovaná v cizině by vás totiž nic nestála, ale Mobil.cz (resp. T-Mobile) by musel roamingovým partnerům platit 7,7 eura za každý gigabajt, tedy asi 20 haléřů za megabajt. Vodafone ostatně z podobného důvodu zakáže roaming u čistě datových tarifů (bez hlasu, zato s více gigabajty).

Mobil.cz tím přichází o hlavní výhodu. Sice mu zůstává 200 MB zdarma za dobití 200 Kč, ale SazkaMobil dává 500 MB za dobití 300 Kč. Kaktus má zase několikrát do měsíce dvojnásobek kreditu zdarma při dobití od 200 Kč. A za onen bonus lze také nakoupit data. Více v článku Operátoři s mobilním internetem zdarma. Kteří to jsou a jaké mají podmínky.

Byl pro vás článek přínosný?