Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Mobil, který vydrží týden a který půjde nabít za pár sekund? Pomocí superkondenzátorů to půjde. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 28. 11. 2016 22:14

    hh (neregistrovaný)

    Upřímně o tom silně pochybuju, úplně obecně - nabíjí se proudem, který se reguluje podle napětí nabíjeného článku. A jelikož super kondíky mají <3V tak si myslím, že při 100 V na nabíječce, by to bylo dost problematické, ale tak i kdyby, nebo by se to regulovalo na malé napětí až v zařízení, tak 100 V na výstupu z nabíječky není zrovna super bezpečné, maximum je nějakých 48 V které používá PoE? Samozřejmě je tu něco jako quick charge, kde se napětím a proudem hejbe podle toho v jakym stádiu nabíjení jsi, jenže li-ion se nabíjí dlouhé desítky minut. Na něčem co se nabíjí během vteřin, by taková regulace musela být vcelku rychlá a hlavně pořád jsou to příšerné proudy, vyžadující pořádně tlustou měď a pořádně silnou nabíječku, jen ta moje imaginární 11Wh nabitá během 20 sekund, by potřebovala nabíječku s příkonem >2kW. Tj asi jako rychlovarná konvice, jenže ta je na 230 V a netečou tam stovky ampér.