Hlavní navigace

Mobilní internet kdekoliv v zahraničí jen za 44 Kč na den. Jde to, ale…

25. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost ComfortWay přišla před dvěma roky s mobilním hotspotem, který v 30 zemích Evropy zpřístupnil internet díky roamingovým smlouvám se zdejšími operátory. Uživatel si za 1590 nebo 2690 Kč koupil jeden z modemů s integrovanou SIM kartou, akumulátorem a Wi-Fi, pak už si stačilo vybrat tarif a bez dalších starostí surfovat.

Stejná firma teď na Kickstarteru rozjela kampaň, ve které zafinancovat mobilní hotspot, jenž zároveň slouží jako kryt pro iPhone 5 a novější. ComfortWay požaduje 120 000 dolarů, zatím má 35 000 dolarů. Do konce kampaně zbývá 24 dní.

ComfortWay Travel Case z vašeho iPhonu udělá tank. Díky integrovanému 2400mAh akumulátoru jej dokáže také dobíjet, ale díky němu může fungovat i samostatně (vydrží až 15 hodin). Součástí krytu je 2G/3G modem a Wi-Fi, se kterým lze vytvořit hotspot až pro 10 uživatelů. SIM karta se v květnu 2015, kdy se plánuje komerční start, bude schopná připojit k operátorům ve více než stovce zemí.

 

Českým roamingovým partnerem je pouze T-Mobile, na Slovensku Orange, O2 a Telekom. ComfoftWay se už kamarádí s operátory ve všech evropských zemích, USA a Kanadě. Do konce roku 2015 slibuje dostupnost ve 150+ zemích světa. LTE podporováno není, maximem jsou sítě HSPA+ 42 (42/5,76 Mb/s), kterou poskytuje i český T-Mobile.

Mobilní aplikace Schéma krytu Pokrytí v květnu 2015
Mobilní aplikace | Schéma krytu | Pokrytí v květnu 2015

A ceny? Na Kickstarteru můžete první kusy zařízení získat za 79 dolarů. Další dolary vás bude stát připojení. ComfortWay využívá předplacený systém, kredit má neomezenou platnost a dobíjí se kartou nebo PayPalem.

Bude možné zakoupit denní tarif, nebo platit za každý megabajt. Denní tarif stojí 2 dolary (44 Kč) a obsahuje 200 MB dat s plnou rychlostí. Po vyčerpání limitu rychlost klesne na 128 kb/s. Při účtování po megabajtech zaplatíte 2 centy (0,44 Kč) za MB. Nejsou to špatné ceny ani na české poměry. Ve srovnání s datovým roamingem našich operátorů jsou pak úplně snové.

MMF24

Nastavení, sledování provozu a dobíjení je možné řídit v aplikaci pro iOS. Travel Case se sice s iPhonem propojuje pomocí konektoru Lightning, ale ten slouží jen pro dobíjení. Data do iPhonu tečou přes Wi-Fi. iPhone se k zařízení připojí jako k domácímu routeru. Z toho je tedy jasné, že v roamingu budou fungovat jen data. Volání a SMS můžete vyřešit přes libovolného VoIP operátora. Nebo pochopitelně tradičně přes vašeho mobilního operátora.

Zdroj: TZ ComfortWay