Hlavní navigace

Mobily mohou lépe sledovat vaše zdraví. Nokia k tomu uvedla chytrou váhu a měřič tlaku

20. 6. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Finové loni pohltila francouzkou firmu Withings a letos oznámili, že nové produkty pro e-zdravotnictví ponesou název Nokia. A právě dnes jsme se dočkali dvou novinek. Tou první je osobní váha Nokia Body, druhou měřič tlaku Nokia BPM+. Oba produkty se párují s aplikací Nokia Health Mate pro Android (Play Store) a iOS (App Store). Nokia Body stojí 60 eur (1600 Kč) a je zatím nejlevnější váhou s nabídce Nokie. Má čtyři senzory, umí rozpoznat až 8 různých uživatelů a měří v rozsahu 5 až 180 kilogramů po 100gramových krocích. Vypočítává také index tělesné hmotnosti (BMI). Body měří 327 × 327 × 23 mm, napájí jej čtyř AAA baterky s výdrží až 18 měsíců. Na váze je také displej s rozlišení 128 × 64 px, který zobrazuje hmotnost, trend (graf posledních osmi měření) a v nečinnosti i předpověď počasí.

KL24

Nokia Body
Nokia Body
Nokia Body
Nokia Body
Nokia Body
Nokia Body
Nokia BPM+
Nokia BPM+
Nokia BPM+
Nokia BPM+
Nokia BPM+
Nokia BPM+

Nokia BPM+ je za 130 eur (3400 Kč). Krevní tlak měří s přesností na 2 % a tep s přesností 5 %. Jde o zdravotní pomůcku certifikovanou evropskými i americkými úřady. Nasadit ji lze na paže o obvodu 22 až 42 cm a také ji napájí čtveřice AAA baterek.

Výrobce má v nabídce ještě přesný teploměr a chytré hodinky/fitness trackery. Data z těchto produktů se sejdou v již zmíněné aplikaci Health Mate, kde je lze synchronizovat s více než stovkou dalších aplikací pro sportovní využití nebo sledování příjmu kalorií.

Byl pro vás článek přínosný?