Hlavní navigace

Modrý dinosaurus vám bude na Facebooku radit se sdílením a soukromím

26. 5. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na sdílení je postavena každá sociální síť. Vel ikost publika, s nímž připustíte interakci, lze na Facebooku regulovat. Nově vám s tím bude pomáhat modrý dinosaurus. Pokud se připojíte k Facebooku, dá vám radu do začátku. S tím souvisí to, že poprvé nebude pro nově registrované uživatele viditelnost příspěvků nastavena na veřejnost, ale pouze na okruh přátel.

Tip: Facebook vás na mobilu upozorní, jestli se vaši přátelé nenacházejí poblíž

Pakliže vám výchozí volba nebude vyhovovat, prostřednictvím průvodce jednoduše nastavíte jinou viditelnost. I stávající uživatelé si v nadcházejících týdnech zkontrolují, kdo všechno příspěvky uvidí, a to prostřednictvím nového nástroje. Facebook dinosaurem odpověděl na obavy uživatelů, kteří si nebyli jistí tím, s kým obsah na sociální síti sdílí. O změnách jsme se prvně dozvěděli už na začátku dubna.

 

Velké novinky týkající se soukromí Zuckerberg předvedl zkraje května. Anonymní přihlášení nás nechá zkoušet aplikace, které se hned nedostanou k vašim osobním údajům. Teprve když si aplikaci prověříte, že je legitimní, přihlásíte se normálně skrze svůj účet. Podobně při přihlášení zkontrolujete přidělená práva a ta vybraná aplikaci odepřete.

CS24

Dinosaurus vám poradí se soukromím
Dinosaurus vám poradí se soukromím | Foto: Facebook

Zdroj: Facebook Newsroom