Hlavní navigace

Mohutný chladič Thermaltake Frio Extreme budete konečně moci koupit

3. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Trh s chladiči procesorů je již teď velmi nabitý a výjimkou nejsou ani „dvouvěžové“ kousky od různých výrobců. V tomhle směru byla společnost Thermaltake průkopníkem a aby nezůstala pozadu za dnešní konkurencí, oživuje svou nabídku dalším monstrem z řady Frio.

O modelu Frio Extreme jsme již psali v červnu loňského roku, kdy byl chladič představen na Computexu. Oficiálně byl však vydán až dnes. Připomeňme si nějaké specifikace.

Dvě hliníkové věže jsou protkány šesticí heatpipe a ochlazovány 140mm ventilátory s připojením PWM. Ty pracují v rozsahu 1200–1800 ot./min. a jejich maximální hlučnost výrobce udává 39 dBA, což není zrovna nejméně. Při poměrně vysokých otáčkách se ale není až tak čemu divit.

Chladič je kompatibilní se všemi moderními i trochu staršími paticemi. Posadíte jej na procesory AMD AM2/AM3/AM3+/FM1 i Intel LGA 775/1155/1156/1366 a od Computexu přibyla i podpora pro LGA 2011 (Sandy Bridge-E). K chladiči výrobce dodává i regulátor otáček a chcete-li vidět pěkně zpracovanou ukázku instalace nebo další detaily o pasivu či větrácích, koukněte na produktovou stránku u Thermaltake.

Zdroj: Thermaltake via TechPowerUp

Byl pro vás článek přínosný?