Hlavní navigace

Moment Case udělá z iPhonu skutečný fotomobil. Přidá mu spoušť, grip i objektivy

Sdílet

Zdroj: Redakce

Americká firmička Moment vyrábí optické předsádky pro mobily, které u iPhonů nebo vybraných Samsungů přidají zoom nebo naopak záběr rozšíří. Stejný tvůrčí tým na Kickstarteru rozjel ambicióznější nápad. Chtějí vytvořit pouzdro Moment Case pro iPhone 6, které z něj učiní ještě lepší fotomobil.

Moment Case má několik předností. Přidává grip pro přirozenější úchop podobně jako u tradičních foťáků. V gripu se navíc nachází elektronika a akumulátor, protože pouzdro obsahuje také vlastní spoušť a bajonet pro připojení dodatečných objektivů.

Spoušť je dvoupolohová. Namáčknutím se zamkne expozice i autofocus, při domáčknutí se snímek vyfotí. Pokud spoušť podržíte déle, automaticky se zapne sériové snímání. Protože iPhone běžně nepodporuje takový druh spouště, celé pouzdro se telefonu přihlásí jako nové zařízení přes Bluetooth a firma navíc musela vytvořit novou foto aplikaci.

 

Ta mimochodem také pozná, jaké objektivy k ní připojíte. Moment vyrábí dva. Telepředsádka prodlouží ohnisko dvojnásobně. iPhone 6 má v základu v přepočtu na kinofilm 29 mm, telepředsádka z toho udělá 60 mm. Širokoúhlá předsádka má zvětšení 0,63×, takže dostanete 18 mm ohnisko. Obě se dají po 100 dolarech koupit už nyní.

Moment Case telefon trochu zvětší. iPhone 6 měří 138 × 67 × 6,9 mm, s pouzdrem to bude 142 × 71 × 9,9 mm, na gripu bude tloušťka 14,8 mm. Pouzdro (bez objektivů) přidá navíc 46 gramů na váze. Tělo je z polykarbonátu s úpravou soft touch a obsahuje také díru na provlečení poutka.

MMF24

Kampaň na Kickstarteru je hodně úspěšná. Tvůrci stanovili cílovou částku 100 000 dolarů, ale po týdnu financování už mají 300 000, a to kampaň skončí až 26. února. Na základě odezvy zákazníků firma vytvoří také verzi pro větší iPhone 6 Plus.

Samotné pouzdro stojí 49 dolarů (s černou a bílou čepičkou), za 99 dolarů je pouzdro s dřevěným gripem a dvěma krytkami objektivu. Za 125 dolarů dostanete základní pouzdro, jeden z objektivů, krytku a pytlík z mikrovlákna (na objektiv). Za 199 dolarů pak i druhý objektiv, krytku a pytlík. A za částku 299 dolarů a více budou oba objektivy, pouzdro s dřevěným gripem a navíc ještě kniha o tom, jak celé pouzdro vznikalo.