Hlavní navigace

Názor k článku Monopolní praktiky u Nvidie? Údajně omezuje konkurenci na trhu tlakem na výrobce grafik od tombomino - @MarekNr.. zadnou pokutu v reale nedostanou. Ja ti...

  • 12. 3. 2018 13:19

    tombomino

    @MarekNr.. zadnou pokutu v reale nedostanou. Ja ti reknu jak takove veci funguji, nezavisle na tom, jestli je to NV nebo nekdo jiny. Vetsina partnerskych programu je postavenych na tom, ze mas pristup k informaci, supportu a know vyrobce (celkem jedno jestli se jedna o HW nebo SW). Ty tohle know how potrebujes, protoze na techto produktech (nebo SW) dal bud delas dalsi SW, HW (karty), nebo nabizis sluzby. Zaroven dostavas materialy k novym vecem, atd. Tudiz jsi na tom do jiste miry zavisly a bez toho to bud nejde, nebo je to hooodne ztizene. Tohle byla predmluva ;)
    A ted k veci..pokud z nejakeho duvodu vyrobce nabyde dojmu, ze se mu tvoje aktivity jako partnera bud nelibi, nebo ze jej malo podporujes, atd (celkem jedno proc), tak ti klidne muze skrze partnersky program dobre zatopit, tim ze ti rekne, ze te z neho vyjme. V SW oblasti, te pak napr. prestanou pozyvat do projektu, na kterych participuji ostatni firmy atd., muzou te vyskrtnout z jejich akci pro partnery, atd. Tech veci je vic. Vyskrtnuti z partnerskeho programu je pak uz grant finale. Tudiz vysledkem je, ze na te 'zasedne' a ty bud sklopis usi a udelas co chce a nebo si ohrozis vlastni bussines, pokud je pro Tebe dany vyrobce dulezity. A neudelas s tim nic, zadny pokuty apod. Vyrobci se 100% nic nestane.
    Takto to funguje v realu :)