Hlavní navigace

Motorola ET1: superodolný tablet na ruku

11. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Motorola uvádí na trh nový tablet, konkrétně Enterprise Tablet 1, označený zkratkou ET1. V čem je zvláštní? Na první pohled si všimnete poněkud bytelnější konstrukce, na zádi je dokonce pásek se suchým zipem. 7" tablet splnil podmínky normy MIL-STD-810G, co se odolnosti vůči nejrůznějším vlivům týče.

  

Jak je zřejmé, Motorola svůj tablet směřuje do korporátních a jinak pracovních sfér. Kromě zadní strany s úchytem na ruku se jedná o vysokou odolnost, mimoto můžete k tabletu také připojit různé periferie, jako čtečku magnetických pásků, skener nebo přenosnou tiskárnu. Foťák na zádi zvládne přečíst čárový kód, na displeji je sklo Gorilla a baterku můžete měnit za chodu. Tablet má totiž integrovaný malinký sekundární akumulátor, který jej udrží při životě zhruba 15 minut, takže můžete v klidu vyměnit hlavní akumulátor, zatímco tablet stále běží. Ten by měl vydržet prý alespoň osm hodin, zatímco streamujete video přes Wi-Fi, což je slušné číslo.

Na 7" kapacitním displeji tu máme vysokých 1024 × 600 px a intenzivní podsvícení 350 cd/m2. Uvnitř je dvoujádrový procesor OMAP4 na 1 GHz s 1 GB RAM a 4 GB interní úložné paměti, kterou můžete doplnit SD kartou. Vepředu je webkamera, vzadu je 8Mpx foťák s bleskem a natáčet můžete i v 720p. Jinak tu je Wi-Fi, Bluetooth a GPS. Předinstalován je Google Android 2.3.4 Gingerbread.

KL24

Motorola ET1 se má dostat na trh ke konci letoška za americkou cenu pod 1000 USD, což znamená, že u nás se můžeme těšit na 20 tis. Kč a víc.

Zdroj: Laptoping

Byl pro vás článek přínosný?