Hlavní navigace

Motorola Moto Maxx je smartphone pro ty, kteří nechtějí žádné kompromisy

6. 11. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud chcete obrovský výkon i výdrž, měli byste zbystřit. Motorola vyrobila telefon, do kterého nacpala nejlepší hardware, ale zároveň nešetřila na akumulátoru. Před týdnem jej uvedla jako Droid Turbo pro amerického operátora Verizon, ale po jménem Moto Maxx jej bude prodávat i jinde ve světě. Zatím jen v latinské Americe, ale pravděpodobně se objeví i v Evropě.

Motorola Moto Maxx
Motorola Moto Maxx 

Moto Maxx obsahuje 5,2" AMOLED displej s rozlišením 1440 × 2560 px. Bude ostřejší než břitva i konkurenční LG G3, který stejný počet pixelů dostal na 5,5" úhlopříčku. Uvnitř najdeme zatím nejvýkonnější čtyřjádro od Qualcommu, a to Snapdragon 805. K tomu dostanete 3 GB operační paměti a 64 GB úložné paměti.

Zadní foťák má 21 Mpx, umí točit video v rozlišení 4K. Potěší výbornou světelností f/2.0. Duální blesk je už standardem. Přední 2Mpx foťák umí točit Full HD video. V síťové výbavě nechybí Wi-Fi 802.11ac, LTE, NFC ani infraport, který se bude hodit pro ovládání domácí elektroniky. Zamrzí snad jen pouhý mono reproduktor.

 

Motorola slibuje dvoudenní výdrž při náročném využívání. Mluví o největším akumulátoru ve smartphonu. Maxx i Droid Turbo mají 3900mAh článek. To sice ve skutečnosti není nejvíce (THL má model s 5000mAh akumulátorem), ale přesto jde o působivou hodnotu. Výrobce láká ještě na rychlonabíjení. S Turbo Chargerem dostanete za 15 minut v síti až 8 hodin výdrže navíc.

Tělo bude hodně bytelné. Je potaženo balistickým nylonem, pod ním se nachází vrstva pevného kevlaru. Motorola mluví o voděodolnosti, ale Moto Maxx žádnou certifikaci IP nedostal. Stříkance vody mu ale vadit nebudou. Kvůli výbavě je telefon docela velký, měří 143,5 × 73,3 × 8,3 až 11,2 mm a váží 176 gramů.

MMF24

Cenu zatím výrobce nesdělil. Brandovaný model Droid Turbo se ale v USA prodává za 600 a 650 dolarů (32GB a 64GB verze). Moto Maxx na tom bude nejspíš podobně. V Evropě by telefon mohl stát okolo 22 tisíc korun včetně daně. Výrobce nemluví o operačním systému, Android však nejspíš bude zatím jen ve verzi 4.4, nikoliv 5.0.

Zdroj: Motorola