Hlavní navigace

Motorola láká na další Moto Mods. Jeden přidá klávesnici, druhý zdravotní měřič

11. 1. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před rokem jsme na Cnews psali, že Motorole se zatím jako jediné povedlo vytvořit životaschopný koncept modulárních mobilů. Technologie Moto Mods dovoluje pomocí magnetů a elektrických pinů připnout na záda telefon výkonný reproduktor, pikoprojektor, lepší fotoaparát, powerbanku apod. Loni na podzim dokonce Polaroid vytvořil modul s instantní tiskárnou.

Na CES Motorola přivezls dva nové moduly, které uspěly v kampani na Indiegogo. Jedním z nich je Slider Keyboard od firmy Livermorium. Název prozrazuje vše, jde o výsuvnou QWERTY klávesnici, která slibuje přesnější a pohodlnější psaní než ta softwarová. Nabízí pět řádků podsvícených kláves a mechanismus, který dovolí naklonit telefon o 60° do téměř „notebookové“ podoby. Trochu to připomíná legendární smartphone HTC TyTN II (Kaiser), který byl uveden před 11 lety. Klávesnice se bude prodávat za 99 dolarů.

Větší ambice má měřič Vital, který vyvinula stejnojmenná firma. Z telefonu udělá tank, ale také to není modul, který byste museli nosit pořád s sebou. Má pět funkcí, měří tepovou a dechovou frekvenci, koncentraci kyslíku v krvi, tělesnou teplotu a také krevní tlak. Motorola mluví o přesných výsledcích, žádnou certifikací se ale neohání, a Vital tak bude pouze orientačním měřidlem. Cena bude vysoká, výrobce si naúčtuje 395 dolarů.

KL24

TIP: Lenovo Moto Z: modulární základna pro foťák, reproduktory i projektor (recenze)

Byl pro vás článek přínosný?