Hlavní navigace

Motorola se chystá uvést smartphone s procesorem Intel

4. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jakoby se na letošní září nechystalo už dost mobilních novinek. Zítra nás ohromí Nokia, příští týden Apple a pozadu nechce zůstat ani Motorola. I když možná nejde o takovou bombu jako u ostatních výrobců, novinka bezesporu významně ovlivní trh s mobilními telefony. Motorola totiž uzavřela partnerství s Intelem a výsledkem bude nový mobilní telefon.

Do neustále rostoucího odvětví s mobilními čipsety tak vstupuje hodně velký hráč. A určitě si bude chtít ukousnout výrazný podíl na trhu, kde zatím vládne především Nvidia a Qualcomm s čipy ARM.

Několik mobilních telefonů založených na platformě od Intelu už sice existuje, najdete je v nabídce výrobců Lenovo nebo Gigabyte, Motorola ale představuje výrazně zvučnější jméno a její nový smartphone má šanci více zabodovat v USA. S tím Intel bezesporu počítá. Na trhu s mobilními telefony má zátím obrovské rezervy, které vůbec neodpovídají tomu, čeho výrobce dosáhl u notebooků a stolních PC. Telefon od Motoroly by mohl být prvním větším krokem, jak ztrátu smazat.

Na nový mobilní telefon Motorola s čipem od Intelu se můžeme těšit už 18. září.

Zdroj: techspot