Hlavní navigace

Motorola Xoom 2 a Xoom 2 Media Edition, už oficiálně

3. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Včera jsme psali o úniku informací ohledně Motoroly Xoom 2. Z tabletu jsme nebyli zrovna nadšení, co vyvolalo mírný údiv, byl ale způsob, jakým nový tablet unikl. Rovnou na něj vyšla reklama v tištěném katalogu internetového obchodu v Irsku. Nyní jej Motorola pro Irsko a Velkou Británii představila oficiálně, a vše je malinko jinak.

Tak předně: 8,2" tablet, o kterém jsme vás informovali včera, nebyl Xoom 2 jako takový, ale Xoom 2 Media Edition. Klasický Xoom 2 se liší mimo jiné úhlopříčkou, ta má 10". Oba tablety mají kapacitní dotykový displej pokrytý sklem Gorilla Glass a operačním systémem je zde Android 3.2 Honeycomb. To není špatné, ale přece jen bychom čekali od Motoroly něco zajímavějšího, když už je venku Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

 

Motorola Xoom 2

Oba přístroje mají dvoujádrový procesor ARM na 1,2 GHz s 1 GB paměti RAM a 16 GB úložné paměti, pochopitelně rozšířitelné paměťovou kartou. Vzadu je 5Mpx kamera s LED bleskem, vepředu potom 1,3Mpx kamera. Co do konektivity je tu Wi-Fi, 3G chybí.

Kromě toho, že Xoom 2 Media Edition má úhlopříčku jen 8,2", má být také o 20 % rychlejší, co do grafiky, měl by být schopen produkovat prostorový zvuk a mít lepší pozorovací úhly (178 ¬∞). Výdrž má být až 6 h pro Xoom 2 ME a 10 h pro Xoom 2.

 

Motorola Xoom 2 Media Edition

MMF24

Motorola hodlá Xoom 2 Media Edition zřejmě prodávat za 400 ‚Ǩ, jak jsme se dozvěděli včera z letáku. To je docela pálka, když vezmete v úvahu, že je přichází na scénu Tegra 3, Android 4.0 už tu máme a tablet za 10 tis. Kč má jen 8,2" LCD, ani jedno z výše uvedeného a má paměť 16 GB a jen Wi-Fi.  Zachraňuje to naštěstí trochu sklo Gorilla Glass a rychlé dvoujádro. O ceně Xoomu 2 nic nevíme.

Zdroj: TCMagazine