Hlavní navigace

Motorola Xoom jen za 11 tis. Kč? Ano, ale...

21. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

CEO Motoroly Sanjay Jha minulý týden odhalil ceny jejich nového tabletu s podivným označením Xoom. Zařízení s dvoujádrovým procesorem a Androidem 3.0 má stát jen 599, potažmo 799 USD. Není to vyloženě super cena, ale v porovnání s prvním Samsung Galaxy Tabem jsme se posunuli podstatně dolů a přesto máme jasně lepší zařízení.

Máte přístup k Android Marketu, kde budete mít k dispozici prý tři miliony Google e-knih a tisíce aplikací.

Motorola Xoom je 10" tablet s rozlišením 1280 × 800 px, pochopitelně na kapacitním multidotykovém displeji. Uvnitř tepe Nvidia Tegra 2, konkrétně dvoujádro na 1 GHz a podporou akcelerace až 1080p videa i Flashe a integrovaným grafickým čipem GeForce ULV. 32GB paměť jde rozšířit microSD kartou. Vepředu je 2Mpx kamera, vzadu potom 5Mpx kamera se schopností natáčet 720p video, nechybí gyroskop, akcelerometr, Bluetooth, Wi-Fi atp., více si můžete přečíst ve starší novince.

KL24

Operačním systémem je Google Android 3.0 Honeycomb, šitý tabletům na tělo. Motorola Xoom se bude prodávat ve dvou variantách, jedna bude podporovat 3G a později i 4G sítě, druhá ne. Ve spolupráci s americkou sítí Verizon se Xoom jen s Wi-Fi bude prodávat v přepočtu za necelých 11 tis. Kč a model s 3G pak lehce přes 14 tis. Kč. To je za přístroj s 10h výdrží na přehrávání videa a výše uvedenými parametry rozhodně solidní cenovka, nezbývá než doufat, že se Motorola Xoom vymaní z nadvlády Verizonu a dostane se i do ČR, a to za nějakou rozumnou cenu.

Zdroj: TCMagazine

Byl pro vás článek přínosný?