Hlavní navigace

Motorola Xoom s Androidem 2.4 Honeycomb

30. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na začátku prosince jsme na Cnews psali o tom, jak Google předvedl Android Honeycomb na tabletu od Motoroly, stručný článek najdete zde a video máte dole přímo v této novince. Nyní máme před sebou kompletní (a velkolepé) specifikace onoho tabletu a jeho prodejní název: Motorola Xoom.


Motorola Xoom nemá na čele žádná hardwarová tlačítka, je tak trochu menší než 10" tablety bývají. Na svém 10,1" kapacitním displeji ukazuje parádní rozlišení 1280 × 800 pixelů. Uvnitř tepe dvoujádrová Tegra 2 na 1 GHz s 512 MB RAM, úložné paměti tu máme 32 GB a prostor můžete přidat i přes microSD kartu.

Vepředu je 2Mpx, vzadu 5Mpx kamera, přístroj má akcelerometr (pohybový senzor), najdete na něm porty miniUSB a miniHDMI. Samozřejmě bude podporovat 3G, nakonec byla ale popřena podpora 4G LTE. Tedy, alespoň prozatím, do vydání se může vše změnit. O dalších sítích nic nevíme, ale dá se čekat enková Wi-Fi, Bluetooth 3.0 a GPS.

Co se operačního systému týče - nainstalován je Google Android Honeycomb, podle posledních zpráv ale nejde o verzi 3.0, ale jen 2.4. Android 3.0 prý zřejmě ponese jiné jméno a objeví se až v květnu / máji 2011.

Zdroj: Netbooknews.com