Hlavní navigace

Motorola zabila projekt Webtop - notebooky a televize poháněné telefonem

8. 10. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když jsme na začátku roku 2011 okukovali první snímky Motoroly Atrix, jež byla představena na veletrhu CES, doufali jsme, že koukáme na budoucnost mobilních zařízení. Koncept telefonu a notebooku v jednom zařízení není vůbec špatný, svědčí o tom i naše zkušenosti s Asusem Padfone, který vše ještě povyšuje možností oddělit klávesnici od displeje a telefonem pohánět pouze tablet.

Pro Cnet však dnes Motorola potvrdila ukončení projektu Webtop, pod který firma sdružovala schopnost smartphonů pohánět notebook nebo chytrou televizi. Zájem uživatelů byl příliš nízký a prodeje tak dosahovali mnohem horší výsledky, než vedení společnosti očekávalo. Nedávno představené telefony tak již touto schopností disponovat nebudou.

O konceptu Motoroly také můžeme prohlásit, že přišel příliš brzy. V době uvedení byl Android ve verzi 2.x a pro používání na velkých obrazovkách notebookových dokovacích stanic nebo televizí zkrátka nebyl připraven. Motorola tak musela prostředí sama přepracovat, čímž trpěl Android a jeho zpožděné aktualizace. Úspěchu nepřidala ani cena – Motorola Atrix 4G (který jako první bylo možné připojit k notebookovému tělu) stál dohromady se stanicí 500 USD.

Zdroj: Cnet.com