Hlavní navigace

Mozilla popírá vysokou nebezpečnost Firefoxu

18. 12. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Včera jsme tu měli kritickou chybu v Internet Exploreru, teď je zase z nebezpečnosti nařčen Firefox. Firma Bit9 označila ve svém testu Firefox za nejnebezpečnější aplikaci. Mozilla však zpochybňuje testovací metodiku a prohlašuje její závěry za bezúčelné.

Bit9 se kupříkladu nelíbilo, že Firefox nedisponuje žádnou metodou pro hromadnou aktualizaci (využívanou např. ve firmách) a zaměstnavatelům doporučuje, aby Firefox z pracovních počítačů nekompromisně mazali. Mozilla avšak oponuje, že vestavěný aktualizační mechanismus Firefoxu ani nevyžaduje zásah uživatele a během šesti dnů od vypuštění záplaty se tak nainstaluje na celých 90 % instancí.

Další vytýkanou věcí, byl veliký časový rozdíl mezi objevením zranitelnosti a vydáním aktualizace. Mozilla ale považuje za lepší řešení důkladné vyšetření problému a otestovaní jeho opravy. Poté se s pečlivostí vypustí do světa, a tím se vyvaruje problémů vzniklých spěšným vydáním záplaty. Pouhé počítání počtu chyb není dle Mozilly zrovna nejlepším měřítkem bezpečnosti.

Zdroj: DailyTech