Hlavní navigace

MS Explorer Touch Mouse: vibrující myš s touchpadem místo kolečka

11. 7. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft v Londýně vystavoval připravovanou myš Explorer Touch Mouse, která má namísto kolečka pro posun textu miniaturní touchpad. Pro lepší hmatovou odezvu myš při skrolování může vibrovat (pokud by vám to ale vadilo, je možné tuto funkci vypnout). Symetrický tvar nebrání používání v levé i pravé ruce. Má mít pět programovatelných tlačítek a s přijímačem do USB komunikuje bezdrátově pomocí 2,4GHz technologie.

Microsoft Explorer Touch Mouse-0001

Myš je vybavená senzorem BlueTrack. Název napovídá, že pro nasvícení snímaného povrchu využívá namísto klasické červené modrou LED, která lépe funguje na fluorescenčních materiálech. Optika u BlueTrack osvětluje asi čtyřikrát větší plochu než u klasických optických senzorů. Je navržená tak, aby co nejlépe rozptylovala světlo z diody a aby jí nepřesné zaostření nevadilo tak jako laserovým snímačům. Díky tomu může „terénní“ senzor fungovat na většině nedokonalých povrchů, které dělají jiným myším problémy, jako jsou dlažba, mramorové pracovní desky, chundelaté koberce, prostěradlo nebo sedačka. Stejně jako drtivá většina myší ale nezvládá zrcadlo nebo skleněný stůl.

Microsoft Explorer Touch Mouse-0002
Microsoft Explorer Touch Mouse-0003
Microsoft Explorer Touch Mouse-0004

Nejde zdaleka o první a určitě ani o poslední pokus jak nahradit kolečko myši jednodušší dotykovou ploškou. Jen namátkou vzpomenu další podobné produkty – druhý gigant vyrábějící periferie – Logitech – představil podobně řešenou myš s označením V500 už někdy v roce 2004, Genius zase u modelu Traveller 355 nahradil dotykovou plošku optickým senzorem snímajícím pohyb prstu, a i samotný Microsoft už podobný koncept skrolovací plošky použil třeba u Arc Touch Mouse. Žádná z alternativ ale pozici kolečka u myší pro platformu PC neohrožuje.

Microsoft Touch Explorer Mouse na svých stránkách mezi produkty zatím neuvádí. Cena by měla být 69,99 liber, což je v přepočtu asi dva tisíce korun.

KL24

Zdroj: Pocket-lint

Byl pro vás článek přínosný?