Hlavní navigace

MSI 870A Fuzion Power Edition má čipset AMD 770

23. 8. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tchajwanský výrobce hardwaru – MSI – z neznámého důvodu čekal (a vlastně stále čeká) s uvedením aktualizované verze desky 870A Fuzion několik měsíců, fotografie verze 1.0 jsou na webu již od května. Věci ale naberou ještě zajímavější spád když se podíváme na specifikace. MSI 870A Fuzion Power Edition totiž i přes svůj název obsahuje starší severní můstek AMD 770 pro AM3 procesory. Je však nutné si uvědomit, že kromě číselného označení se můstek takřka nijak nezměnil a starší 770 bude i levnější.

Základní deska MSI 870A Fuzion Power Edition

Důležité je, že je kombinován s jižním můstkem SB850 nabízejíc tak SATA-600. Dále je podvozek vybaven čipem Renesas pro USB 3.0, čipem pro Gigabit Ethernet, osmikanálovým zvukovým HD kodekem (s koaxiálními i optickými S/PDIF výstupy) a co je asi nejdůležitější, čipem LucidLogix Hydra. Lze tak použít dvě různé grafické karty ve dvou PCIe 2.0 ×16 slotech. Pro další karty tu jsou ještě tři PCIe ×1 a jeden PCI.

Změnou je desetifátzové napájení procesoru, nyní s DrMOS tranzistory. Zůstalo naopak tlačítko pro výmaz CMOS paměti na I/O panelu, FireWire, šest USB 2.0 a dva PS/2 porty tamtéž. I přes levnější severní můstek se ale ceny budou pohybovat až kolem 170 Eur, což je poměrně dost. Navíc stále nevíme kdy začnou být desky naskladňovány.

Základní deska MSI 870A Fuzion Power Edition
Zdroj: SemiAccurate

Autor článku