Hlavní navigace

MSI GP60 2PE Leopard: hráč s malým Maxwellem (recenze)

23. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Design, zpracování a specifikace

Na recenzi a test máme od MSI v zápůjčce nový model GP60 2PE Leopard. Matný Levhart s 15,6" Full HD displejem uvnitř skrývá základní grafiku od Nvidie nové architektury Maxwell. Zmíněnou GeForce 840M jste už viděli v testu proti ostatním, převážně silnějším grafikám v rozlišení 1920 × 1080 px a dopadlo to trochu rozporuplně. Dnes se podíváme na notebook jako na celek a mám pro vás i pár herních testů v 1366 × 768 px.

MSI GP60 2PE Leopard
MSI GP60 2PE Leopard


Design

Notebook se nesnaží vypadat příliš okázale, kov je nahrazen plasty s imitací broušeného hliníku. Barevně jde o šedou/černou, kterou naruší modré kontrolky a červené erbové logo na víku. V zavřeném stavu je přístroj průměrně tenký, ale má vysoké nožičky..

Celkově asi není moc co popisovat, obrázek si uděláte z fotek v galerii. Leopard v rozporu se svým jménem působí vcelku střídmě.

MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard

Zpracování

Oproti starším řadám je kov nahrazen plasty a notebook je tak trochu měkčí. I přesto se ale neprohýbá nijak zásadně. Asi nejmarkantnější je ohebnost displeje a pantů, které se v krutu točí opravdu dost, opěrky se prohnout dají jen mírně. Za danou cenu bych zpracování nebral jako zápor.

Víko můžete zvednout jednou rukou a otevřít až na něco přes 130 °. Při zatřesení drží panty polohu. Celková hmotnost činí 2,4 kg, což je celkem dobré.

 

Specifikace

MSI GP60 2PE-011CZ Leopard
Cena vč. DPH 25 590 Kč (CZC.cz)
Zapůjčil MSI ČR
Hardwarová výbava
Procesor Intel Core i7-4700HQ
Počet jader (virtuálních) 4 (8)
Frekvence 2,4 GHz
Max. frekvence (turbo) 3,4 GHz
Operační paměť 8 GB (1× 8 GB DDR3L 1600 MHz)
Úložiště (velikost) 1000 GB
Úložiště (typ, rychlost) 7200otáčkový pevný disk
Optická mechanika DVD-RAM
Displej 15,6", 1920 × 1080 px, matný, TN
Grafická karta

Nvidia GeForce 840M 2GB DDR3
Intel HD Graphics (integrovaná)
–> přepínatelné (Nvidia Optimus)

Rozhraní
Výstupy na monitory HDMI, D-Sub (VGA)
Porty (s výjimkou USB) 2× 3,5mm audio jack, síťový RJ-45 (1Gb/s)
Počet portů USB 2.0 2
Počet portů USB 3.0 2
Čtečka paměťových karet SD
Bezdrátové sítě Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0
Rozměry, baterie
Rozměry 383 × 249,5 × 37,6 mm
Hmotnost 2,4 kg
Baterie 49 Wh, šestičlánková
Software
Operační systém Windows 8.1 (64-bit)

Klávesnice, touchpad, displej a konektivita

Porty, konektivita, a notebook ze stran

Na levé straně notebooku najdete slot pro zámek, konektor napájecího adaptéru, výdech chlazení, port USB 2.0, HDMI, dva porty USB 3.0 a dva 3,5mm jacky pro připojení zvuku.

Přední strana obsahuje jen slot na SD karty a sedm kontrolek. Napravo je DVD mechanika, další port USB 2.0, bezšroubový port D-Sub (VGA) a síťový konektor RJ-45. Gigabitová síťovka je od Killeru, model e2200.

Máte tu nejvyšší standard bezdrátového připojení, Wi-Fi 802.11ac, a to síťovku Intel Dual Band Wireless-AC 3160 a Bluetooth 4.0 + HS.

MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard

Klávesnice

Klávesnice je docela kvalitní, píše se na ní rychle a přesně. Zdvih je o něco vyšší než obvykle a klávesy jsou mírně prohnuté. Jediné negativum bych viděl v hlučnějším psaní při rychlejších úhozech – podložka trochu pruží.

MSI GP60 2PE LeopardMSI GP60 2PE Leopard

Z kláves nechybí Insert nebo kontextová nabídka, přítomný je samozřejmě numerický blok. Zamrzí sekundární umístění Home a End přes Fn. Blok kurzorových kláves má plnou výšku, není snížen na polovinu.

Touchpad

Máme tu tradiční touchpad, nikoli clickpad. Tlačítka jsou bohužel spojená do jednoho bloku a v předělovací třetině nejdou moc stisknout. Dotyková plocha je jemně vroubkovaná. Kliknutí pouhým dotykem zachytí dost spolehlivě. Pohyb po touchpadu je přesný, i když trochu pomalý. Tlačítka jsou překvapivě celkem tichá, jejich stisk je obecně dost tuhý.

MSI GP60 2PE Leopard
MSI GP60 2PE Leopard

 

Displej

Použitý displej má sice matrici TN, patří ale mezi nejlepší TN panely, co se osazují. Pozorovací úhly jsou velmi široké a barvy pěkné, i kontrast velmi příjemně překvapí. S rozlišením 1920 × 1080 px budete určitě spokojeni, i když by to k němu chtělo možná osadit o něco silnější grafickou kartu.

Povrch displeje je matný, díky slušnému podsvícení tak není problém s notebookem pracovat venku.

MSI GP60 2PE Leopard

Svítivost:  5-233 cd/m2 (120 nit v 50 %)
Kontrast: 1:465

Měřili jsme kolorimetrickou sondou Datacolor Spyder 3 Express.

Hardware, výkon

Hardware

Procesorem je tu Intel Core i7-4700HQ, čtyřjádrový Haswell na 2,4–3,4 GHz s podporou Hyper-Threadingu, tedy virtuální osmijádro. V čipu najdeme integrovanou grafiku HD Graphics, hlavní grafickou kartou je ale Nvidia GeForce 840M. Ta staví na 28nm jádře GM108 architektury Maxwell, má 384 CUDA jader a 2 GB paměti DDR3 na 64bitové sběrnici. Více si můžete přečíst v článku jí věnovaném.

Operační paměti je osazeno 8 GB typu DDR3L na 1600 MHz efektivně. RAM je zapojena jednokanálově, tedy v jednom slotu. Na desce je i druhý slot, není problém proto RAM rozšířit až na 16 GB.

MSI GP60 2PE Leopard

Coby úložiště slouží 1000GB pevný disk s rychlostí 7200 ot./min. Jde o model Hitachi TravelStar 7K1000.

MSI GP60 2PE Leopard

Výkon

Procesor má síly na rozdávání a 8 GB RAM je dost na cokoli. Grafická karta je tu trochu problém. GeForce 840M má silné GPU, ale úzká sběrnice ve spojení s pomalou VRAM jí brání ve využití potenciálu jádra. Ve výsledku je výkon ve hrách při nativním rozlišení displeje celkem omezen. Grafika určitě není pomalá, ale nečekejte hraní nejnáročnějších pecek při plném rozlišení displeje, leckdy budete muset snížit detaily a/nebo rozlišení na 1366 × 768 px.

MSI GP60 2PE LeopardMSI GP60 2PE Leopard

 

 

Ačkoli některé konfigurace MSI GP60 mají v mSATA slotu SSD, náš model si musí vystačit pouze s čistokrevným pevným diskem – a to ho dost limituje. Díky osazení 7200otáčkového modelu je rychlost v systému o něco vyšší než normálně, přesto bych ale u notebooku za 25,5 tis. Kč čekal trochu lepší odezvu.

Testy procesoru

Poznámka: Procesory a grafické karty nebyly měřeny na přesně srovnatelných konfiguracích.

x264 FHD benchmark v1.0.1 64-bit

FHD benchmark také používá bezplatný x264, počítá už s 64bitovými systémy a má příjemnější rozhraní. Benchmark si můžete v připraveném vlákně v našem diskuzním fóru.

Cinebench R11.5 64-bit

Poslední verze benchmarku výkonu v Cinema 4D. Výsledek při renderingu na jediném jádru uvádíme spíše jako teoretickou zajímavost.

 

Testy úložiště, PCMark 8

AS SSD Benchmark měří jednak sekvenční i náhodné rychlosti, dále hodnotí úložiště i bodově. Používáme jej pouze pro SSD. Má také subtest Copy benchmark, který se zaměřuje na kopírování vzorku souborů – tento test používáme vždy.

MSI GP60 2PE Leopard

CrystalDiskMark měří výkon úložiště. Zaznamenává jak sekvenční rychlost, tak náhodné čtení různě velkých bloků.

MSI GP60 2PE Leopard

 

HD Tune měří sekvenční rychlost a přístupovou dobu.

MSI GP60 2PE Leopard

PCMark 8 je nový nástroj, který nám Futuremark dal k dispozici ještě před jeho uvedením na trh. Funguje trochu jinak – najdete v něm několik sad testů zaměřených na různé využití PC. Sady si můžete i nastavovat podle vlastních představ.

Vždy pouštíme akcelerovanou verzi benchmarku.

Test Storage bych bral s rezervou – benchmark v něm zřejmě zohledňuje, zda má notebook samostatné SSD. Například modely s SSHD drtivě prohrávají proti hybridním zapojením, která jsou na úrovni velikých SSD – realita je ovšem poněkud jiná.

 

Testy herního výkonu

3DMark 11

Ještě před nedávnem nejnovějším testem grafiky od Futuremarku byl 3DMark 11. Ten už používá DirectX 11 (Shader Model 5.0) a žádnou fyziku pouze pro jednu značku. Nyní Futuremark vydal nový 3DMark (bez číselného označení verze) a my začínáme sbírat výsledky z něj.

Opět používám referenční nastavení a profil Performance (skóre je ve tvaru Pxxxx), 1280 × 720 px.

 

Opět samozřejmě přikládám i graf s výsledky skóre grafického výkonu.

Testy herního výkonu

Nejnovějším benchmarkem od Futuremarku je letošní 3DMark, tentokrát bez označení verze. Jeho velkou novinkou je přítomnost hned tří sad testů, z nichž výsledky té nejnižší jsou srovnatelné i s výsledky 3DMarku pro Android a iOS. Ačkoli výsledky vypadají značně divoce a zatím máme k dispozici jen značně omezený počet výsledků, pro informaci sem dávám grafy. Jakmile bude možné sehnat k testu i nějaký top-model konkurence, začnu ze skóre vyvozovat závěry, zatím ale 3DMark v průměrných výsledcích započítán není.

Nvidia GeForce GTX 780M

Testuji vždy s referenčním nastavením, pokud používám benchmark Fire Strike, tak s připojeným displejem alespoň s rozlišením Full HD.

3DMark: Ice Storm

Prvním testem je velmi nenáročný Ice Storm. Krásně plynule jej umí vykreslit i mobilní telefony. Výsledky bohužel nejsou příliš přesně vypovídající.

3DMark: Cloud Gate

Cloud Gate je poněkud náročnější a už vázán na platformu x86 a Windows. S výsledky je to stejné jako u Ice Stormu – staré technologie brání reálnému promítnutí výkonu.

 

3DMark: Fire Strike

Pekelně náročná část Fire Strike je pravým nástupcem 3DMarku 11. Spouštíme ji v referenčním nastavení a tedy v rozlišení 1920 × 1080 px.

 

Herní testy – 1366 × 768 px

Aliens vs. Predator

Scénu z úvodu hry jsme nově nahradili samostatným benchmarkem, který je na internetu k dispozici ke stažení zdarma. Běží v režimu DirectX 11 a je o poznání náročnější než náš původní test.

Pro snadnější testování existuje utilita AvP benchmark tool. Tu stačí nastavit podle obrázku výše a spustit test.

Far Cry 2

Far Cry 2 s enginem Dunia pracuje na API DirectX 10. Používal jsem Far Cry 2 Benchmark Tool.

V benchmarku jsem nastavil Ranch Small, 1366 × 768 px, 4× MSAA, maximální (Ultra) detaily a zapisoval jsem průměr ze tří průchodů.

Mafia II

Nejen v ČR populární druhý díl Mafie sice staví na DirectX 9.0c, ale i přesto je docela náročný. Navíc je tu podporovaný fyzikální model APEX, který GeForce umí akcelerovat přes PhysX. Do celkového hodnocení jsem počítal pouze výsledky s vypnutým APEXem (první graf).

Rozlišení 1366 × 768 px, vypnutý anti-aliasing, vysoké detaily, Ambient Occlusion zapnuto a APEX vypnuto. Měřil jsem v demoverzi vestavěným benchmarkem, zapisoval jsem druhý průchod.

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Nejnovější verzi populární hry nabité moderními technologiemi testuji v samostatném benchmarku.

V něm pak celkové nastavení Ultra, Enhan. full dynamic lighting na DX11. V Advanced Options zatrhávám DirectX 10.1.  Dále 4× MSAA navíc s MSAA for A-teste objects (anti-aliasing transparentních textur), SSAO Mode nastaveným na HDAO, kvalitou na Ultra (verze Compute Shader), zapnutou teselací i CHS (Contact hardening shadows). Jinými slovy maximální detaily v 1366 × 768 px s 4× MSAA.

 

Zapisuji průměr čtyř různých průchodů.

 

World in Conflict

World in Conflict s API DirectX 10 (možno i DirectX 9.0c) už je taky docela stařečkem, ovšem relativně náročným na procesor i grafickou kartu. Testoval jsem ve vestavěném benchmarku.

Nastavil jsem detaily very high, anizotropní filtrování jsem zvedl na 16× a měřil jsem v rozlišení 1366 × 768 px s 4× MSAA.


Herní testy – 1920 × 1080 px

Aliens vs. Predator

Scénu z úvodu hry jsme nově nahradili samostatným benchmarkem, který je na internetu k dispozici ke stažení zdarma. Běží v režimu DirectX 11 a je o poznání náročnější než náš původní test.

Pro snadnější testování existuje utilita AvP benchmark tool, tu stačí nastavit takto a spustit test:

Aliens vs. Predator je v naší metodice nový, máme tu tedy jediný výsledek, který s příštím testem highendové grafiky doplníme a srovnáme. Momentálně můžete na srovnání mrknout třeba do recenze GeForce GTX 780 na ExtraHardware.

Battlefield 3

Oblíbený Battlefield 3 (DirectX 11) se testuje docela obtížně, FPS jsem měřil Frapsem a testovací běh provedl ručně. Stejně jako Adam Vágner na ExtraHardware jsem měřil první misi (nepočítám tutorial v metru). Benchmark zapínám při prvním slovu v transportéru, po vystoupení počkám, až se objeví za vojáky nápis Follow a jdu rovně po ulici až k vojákovi šacujícímu civilistu. U něj se otočím o 90 ° doprava, jdu k briefingu s poručíkem, obejdu stůl s mapou, zadívám se zpět na ulici, ze které jsem přišel a počkám, než briefing skončí, potom benchmark vypínám. To vše trvá téměř přesně 119-120 s.

Nastavení jako vždy - maximální hodnoty, rozlišení 1920 × 1080 px, 4× MSAA.

Minimální fps:

  • GeForce GTX 880M + Core i7-4800MQ: 37 fps
  • GeForce GTX 780M + Core i7-4930MX: 35 fps
  • SLI 2× GeForce GT 650M + Core i7-3630QM: 18 fps
  • GeForce GT 650M + Core i7-3630QM: 12 fps
  • CrossFireX 2× Radeon HD 7970M + Core i7-3720QM: 69 fps
  • SLI 2× GeForce GTX 680M + Core i7-3720QM: 50 fps
  • Radeon HD 7970M + Core i7-3720QM: 34 fps
  • GeForce GTX 680M + Core i7-3720QM: 26 fps
  • GeForce GTX 580M + Core i7-2760QM: 18 fps
  • Radeon HD 6990M + Core i7-2760QM: 17 fps

BioShock Infinite

Stejně jako další nové hry z AMD Game Evolved (či přímo Never Settle) i BioShock Infinite obsahuje docela hezký zabudovaný benchmark, který odzkouší několik lokací. Nastavení Ultra (DX11) zajistí využití všech moderních ve hře využitých technologií kromě DDOF (Diffusion Depth Of Field). Výsledkem v grafu jsou průměrná fps napříč všemi lokacemi (průměr průměrných fps).

Rozlišení 1920 × 1080 px, nastavení Ultra DX11 (bez DDOF).

 

Crysis 2

CryEngine 3 s DirectX 11 je občas kritizován za přehnanou teselaci, jde ale o relativně populární a náročnou hru, která očividně nijak moc nediskriminuje ani jednu značku, alespoň, co se grafiky týče. Používal jsem Adrenaline Benchmark.

Jako vždy, testoval jsem v 1920 × 1080 px, 4× MSAA a maximálních detailech (Ultra a jednotlivě nastavená maxima), testovací sekvenci Central Park a průměr ze dvou průchodů.

Crysis 3

V Crysis 3 používám FRAPS a měřím sekvenci na začátku hry (kromě tutorialu). Benchmark zapínám, když začínám běžet za Psychem a vypínám, jakmile vyběhneme po schodech nahoru do první místnosti. Měřím tři průchody a zaznamenávám průměr.

Rozlišení 1920 × 1080 px, rozlišení textur i specifikace systému velmi vysoké. Antialiasing SMAA střední.

 

Far Cry 2

Far Cry 2 s enginem Dunia na DirectX 10 je starší hrou, v dnešním testu je už pouze ze setrvačnosti. Používal jsem Far Cry 2 Benchmark Tool.

V benchmarku jsem nastavil Ranch Small, 1920 × 1080 px, 4× MSAA, maximální (Ultra) detaily a zapisoval jsem průměr ze dvou průchodů.

Mafia II

Nejen v ČR populární druhý díl Mafie sice staví na DirectX 9.0c, ale i přesto je docela náročný. Navíc je tu podporovaný fyzikální model APEX, který GeForce umí akcelerovat přes PhysX. Do celkového hodnocení jsem počítal pouze výsledky s vypnutým APEXem (první graf).

Rozlišení 1920 × 1080 px, 2× SSAA (zapnutý anti-aliasing ve hře), maximální detaily a APEX vypnuto, resp. na střední hodnotu. Měřil jsem v demoverzi vestavěným benchmarkem, zapisoval jsem druhý průchod.

Metro: Last Light

Nové Metro: Last Light vypadá na maximální detaily s nejvyšší úrovní teselace opravdu dobře, ale co se požadavků na výkon grafické karty týče, je to opravdu zabiják. Testoval jsem ve vestavěném benchmarku z originální hry, v rozlišení 1920 × 1080 px, quality very high, tesselation very high, SSAA 4×, AF 16×. Ve druhém testu jsem zatrhl i položku Advanced PhysX.

Metro je zde opět pouze informativně, do průměru jej nemám jak započítat, budu si muset počkat na více nového hardwaru na trhu.

 

 

Na Radeonu by mělo zapnutí PhysX efektů dopad mnohem radikálnější, tady ale můžeme říct, že když ten či onen detail o něco snížíte, můžete hrát i s PhysX, a to je u takto náročné hry co říct.

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Nejnovější verzi populární hry nabité moderními technologiemi testuji v samostatném benchmarku.

V něm pak celkové nastavení Ultra, Enhan. full dynamic lighting na DX11. V Advanced Options zatrhávám DirectX 10.1.  Dále 4× MSAA navíc s MSAA for A-teste objects (anti-aliasing transparentních textur), SSAO Mode nastaveným na HDAO, kvalitou na Ultra (verze Compute Shader), zapnutou teselací i CHS (Contact hardening shadows). Jinými slovy maximální detaily v 1920 × 1080 px s 4× MSAA.

Zapisuji průměr čtyř různých průchodů.

World in Conflict

World in Conflict s API DirectX 10 (možno i DirectX 9.0c) už je taky docela stařečkem, ovšem relativně náročným na procesor i grafickou kartu. Testoval jsem ve vestavěném benchmarku.

 

Nastavil jsem detaily very high, anizotropní filtrování jsem zvedl na 16× a měřil jsem v rozlišení 1920 × 1080 px s 4× MSAA.

 

Výdrž a provozní vlastnosti

Výdrž, hluk a zahřívání

Notebook má šestičlánkový akumulátor s kapacitou 49 Wh. Čipset podporuje Optimus, technologii přepínání grafických karet od Nvidie, ale bohužel i tak jsme se nedostali na příliš oslnivou výdrž. Necelé tři hodiny stačí, ale čekali bychom více.

  • Web (Cnews.cz v Chrome, obnovování každých 15-20 s, Wi-Fi, jas ~120 cd/m2): 2:47 h

S hlukem jsem příliš spokojen nebyl. CPU i GPU sdílí jeden chladící okruh a větší měrou se na chlazeném teple podílí CPU. Ani v klidu ovšem ventilátor zcela nezastaví a je slyšet vždy. V zátěži potom docela nepříjemně. Ačkoli herní notebooky bývají i o dost hlučnější, zejména klidový projev by se určitě dal snížit na minimum.

MSI GP60 2PE LeopardMSI GP60 2PE Leopard

Zásuvkovým wattmetrem jsem změřil přibližnou spotřebu notebooku. Baterie se nenabíjela a obraz byl posílán do externího monitoru. Pro srovnání uvádím hodnoty v klidu, při hraní Crysis 2 a při burn-in 1080p benchmarku aktuální verze Furmarku:

  • příkon notebooku v klidu: 11 W
  • příkon při hraní Crysis 2: 60 W
  • příkon při Furmarku 1.13: 57 W

V herní zátěži se zahříval nejvíce touchpad, o něco méně potom levá opěrka.

MSI GP60 2PE LeopardMSI GP60 2PE LeopardMSI GP60 2PE Leopard

Zvuk

Reproduktory jsou zde v konfiguraci 2.0 – dva malé repráčky najdete nad klávesnicí. Pokud zapomenete na basy, je zvuk celkem slušný, a překvapivě čistý a plně rozsáhlý i při nižších hlasitostech.

 

Software

Operačním systémem je tu Microsoft Windows 8.1 v 64-bitové verzi. Za zmínku dále stojí asi jen velmi otravná zkušební verze antiviru McAfee Internet Security.

Závěr, plusy a mínusy

MSI GP60 2PE Leopard je celkově vzato velmi dobrý notebook. Má ale několik palčivých vad, které vychází z konfigurace.

Leopard je celkem dobře stavěný, relativně lehký herní notebook s kvalitním displejem. Má moderní grafickou kartu, silný procesor i velké úložiště. Na jeho klávesnici se píše slušně. Navíc moc nestojí a nabídne síťovku Killer nebo Wi-Fi 802.11ac.

MSI GP60 2PE Leopard
MSI GP60 2PE Leopard

Problémem je, že Nvidia GeForce 840M má úzkou sběrnici a na ni připojené pomalé paměti. Přes velmi výkonné GPU a dobré výsledky v syntetických testech ale na hry není moc vhodná. V reálném využití totiž prohrává proti paměťově lépe vybavené GeForce GT 650M nebo GT 750M, leckdy dokonce i proti GT 640M a GT 740M.

Sečteno a podtrženo, v notebooku s Full HD displejem a cenovkou přes 25 tis. Kč by GeForce 840M neměla mít co dělat. Na druhou stranu stojí za zvážení, zda si nepořídit výrazně levnější konfiguraci s dvoujádrovým Core i5, kde už dává slabší grafika smysl.

MSI GP60 2PE Leopard
MSI GP60 2PE Leopard

Hodnotím-li model GP60 2PE jako takový, hodnocení by se pohybovalo kolem 85–90 %. Varianty s dvoujádrem se vyplatí mnohem více a máte tu i možnosti osazení SSD do slotu mSATA. Pokud mám ale hodnotit naši zapůjčenou konfiguraci, musím uvažovat spíše nad 75–80 %. Velkým kladem je zde právě osazený displej, díky kterému by se dal notebook slušně použít jako pracovní – kdyby tomu nebránila nižší výdrž. Ve výsledku dávám modelu MSI GP60 2PE Leopard v naší konfiguraci 75 %.

 

+ kvalitní matný displej s rozlišením Full HD
+ výkonný procesor, 8 GB RAM
+ velký 1TB disk 
+ zajímavé možnosti jiných konfigurací modelu GP60 2PE 
+ Wi-Fi 802.11ac, síťová karta Killer e2200

− horší výdrž na baterii
− hlučnější chlazení i disk
− chybí SSD
– GeForce 840M v notebooku za 25 tis. Kč už moc neoslní

 

Hodnocení: 75 %

 

Specifikace

MSI GP60 2PE-011CZ Leopard
Cena vč. DPH 25 590 Kč (CZC.cz)
Zapůjčil MSI ČR
Hardwarová výbava
Procesor Intel Core i7-4700HQ
Počet jader (virtuálních) 4 (8)
Frekvence 2,4 GHz
Max. frekvence (turbo) 3,4 GHz
Operační paměť 8 GB (1× 8 GB DDR3L 1600 MHz)
Úložiště (velikost) 1000 GB
Úložiště (typ, rychlost) 7200otáčkový pevný disk
Optická mechanika DVD-RAM
Displej 15,6", 1920 × 1080 px, matný, TN
Grafická karta

Nvidia GeForce 840M 2GB DDR3
Intel HD Graphics (integrovaná)
–> přepínatelné (Nvidia Optimus)

Rozhraní
Výstupy na monitory HDMI, D-Sub (VGA)
Porty (s výjimkou USB) 2× 3,5mm audio jack, síťový RJ-45 (1Gb/s)
Počet portů USB 2.0 2
Počet portů USB 3.0 2
Čtečka paměťových karet SD
Bezdrátové sítě Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0
Rozměry, baterie
Rozměry 383 × 249,5 × 37,6 mm
Hmotnost 2,4 kg
Baterie 49 Wh, šestičlánková
Software
Operační systém Windows 8.1 (64-bit)

Galerie fotografií, screenshoty

MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard

 

CS24

 

MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard MSI GP60 2PE Leopard