Hlavní navigace

MSI GT680: „nejvýkonnější notebook planety“

13. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

MSI na CESu 2011 předvede množství notebooků herní řady G, mezi nimi i bestii GT680, podle svých slov nejvýkonnější notebook na světě (což zřejmě nebude tak docela pravda - viz komentáře). Faktem zůstává, že za svůj výkon se notebook rozhodně stydět nemusí.

Co se specifikací týče, víme jen to, že jde o 15,6 " nebo 16" notebook se čtyřjádrovým procesorem Intel Sandy Bridge, až 16 GB pamětí DDR3 a blíže nespecifikovanou grafikou od Nvidie. Potkáme se prý i se dvěma rychlými disky v poli RAID0.

MSI GX660: vedle GT680 si ani neškrtne

V PCMarku Vantage dosáhl model GT680 celkového skóre 18 162 bodů, což je docela těžko uvěřitelné číslo. Pro srovnání - v testu na Extrahardware dopadl stolní počítač se čtyřjádrem Core i5 na 2,8 GHz, 4 GB RAM, Radeonem HD 6870 a rychlým SSD od Kingstonu na 12 624 bodech. V čem je tedy notebook od MSI o tolik výkonnější?

PCMark testuje celkový výkon počítače, proto v něm může dobře dopadnout i notebook, ačkoli nemá tak silnou grafiku, hry jsou totiž jen jedna z testovaných položek. Rovnou můžeme odhadnout, že v testovaném stroji od MSI najdeme čtyřjádrové Core i7 architektury Sandy Bridge na pořádné frekvenci s podporou Turbo Boostu. Nejvýkonnější připravovaný kousek ze stáje Intelu tiká na 2,5-3,5 GHz, ostatně všechna čtyřjádra Core i7-27x0QM dovedou v zátěži zrychlit nad 3 GHz.

Pokud MSI nešetřila na procesoru a osadila k němu zmiňovaných 16 GB RAM, stačí doplnit i požadovanou GeForce (nejspíše chystaná GTX 580M) a nějaký silný disk. Jak ale předehnat rychlé SSDNow V+ pomocí pole RAID0 dvou pevných disků? Jde to. Pokud MSI osadila dva hybridní disky (např. Momentus XT od Seagate), můžeme se snadno vyhoupnout na onen neskutečný výkon.

KL24

Ať už spekuluji správně nebo ne, nabušený herní notebook s procesorem Intel Core i7 (Sandy Bridge) a grafikou Nvidia GeForce bude společně s dalšími modely MSI uveden na CESu 2011, tedy 6-9. ledna / januára v Las Vegas.

Zdroj: Legit Reviews

Byl pro vás článek přínosný?