Hlavní navigace

MSI představí nabušenou desku pro Core i5

2. 3. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

MSI na CeBITu, který začíná již zítra a my na něm máme samozřejmě své zastoupení, představí nabušenou základní desku pro procesory Intel Core i5. Platforma Intel 1160 přitom bude představovat levnější možnost, jak přejít na architekturu Nehalem. Základní deska MSI G7P55-DC bude postavena na čipsetu Intel P55, který představuje levnější odnož již prodávaného čipsetu Intel X58.

Změnou bude ochuzení o jeden PCI Express ×16 slot, které najdete na deskách maximálně tři. To bude jistě velká rána, která od nákupu této platformy odradí spoustu uživatelů. Podpora CrossFire X i SLI je zachována. Představovaná deska navíc obsahuje i integrovanou grafiku, která je obdařena D-SUB a DVI výstupem.

Další změnou oproti high-endovým X58 bude podpora "pouze" dvoukanálového přístupu do paměti. Na desce tak najdete čtyři paměťové sloty místo šesti, které jsou k vidění u desek pro Core i7. Jinak desce již v podstatě nic neschází. Obsahuje dostatek SATA portů, gigabitovou síťovku a v tomto provedení dokonce tři systémová tlačítka Turbo. Na první pohled tak vypadá deska velmi pěkně, uvidíme jak si deska i nová platforma pak povedou v testech.

MMF24

Zdroj: PCGH

Autor článku