Hlavní navigace

MSI RoadShow 2009: DrMOS, Atom a modelky

16. 3. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Desky, grafiky, notebooky, minibooky, nettopy a all-in-one počítače

Tým MSI v ČR se povážlivě rozrůstá a nyní už je na polovině hlav Asusu, resp. na dvojnásobku Gigabyte. Oproti nule před pár lety je to velká změna a zdá se, že MSI to s Českou republikou myslí vážně. O produktech jednoho z tchajwanských IT gigantů tak uslyšíte asi častěji než v letech minulých. Na to, zda bude počet lidí v marketingu a obchodu doplněn také kvalitními a zajímavými produkty, mělo už trochu odpovědět výjezdní představení produktů.

Srdce pravověrného fanouška PC komponent nebylo na roadshow potěšeno tak úplně. MSI se jalo vystavovat toliko šest hardcore-hardware produktů; čtyři základní desky a dvě grafické karty. Zatímco se špičkovou Eclipse X58 či DKA-790FX jste už díky Radkovým recenzím tu čest na ExtraHardware měli, desky P45 Platinum či 790FX-GD70 jsme ještě netestovali. Najdete u nás ale recenzi P45 Diamond (s DDR3 pamětmi) a novou desku 790FX-GD70 Radek Bábíček přímo na roadshow MSI zabavil a brzy se pustí do testování.

790FX

V expozici byly dvě společností MSI dost změněné grafické karty: dvouslotový Radeon HD 4830 a GeForce 9600 GT s hybridním chladičem. Tato karta patří do série, jež je přímou konkurencí série Asus Matrix a jejíž větrák se v případě, že to není potřeba, nemusí točit vůbec.

V akrylátové skříni s neefektním zdrojem a Box chladičem počítala obraz GeForce GTX 280, a tak byla upřena pozornost spíše na nettopy a hlavně notebooky.

Kromě už dobře známého mininotebooku MSI Wind U100 zde byl k vidění i novější U120 a rovněž hybridní U115. Dva ze tří nejzajímavějších herních/multimediálních notebooků sázely kupodivu komplet na komponenty AMD.

 

Opravdovou novinkou a zároveň největší pýchou MSI na celé RoadShow byly asi notebooky řady X. Ty se ani nesnaží skrývat inspiraci u Applu, koneckonců kdo od tohoto kdysi-taky-zloděje dneska nekopíruje? Řada vypadá velice povedeně, notebooky váží asi 1,3 kg, jsou velmi tenké a navzdory Intel IGP je MSI vybavuje i výstupem HDMI. Jeden z levnějších modelu je poháněn Atomem Z530 a dobré výdrží pomáhá čipset Intel Menlow. Dražší modely pak nesou například ULV Pentia a čipovou sadu Intel GS45.

MSI X

Mezi Xkami se trochu ztratil už zmíněný hybridní Wind 115.

Nettopy či počítače all-in-one s dotykovým displejem a cenami kolem 15 000 Kč jsou dalším směrem, jímž se MSI začala a zřejmě i dále chce ubírat.

 

Fakta o DrMOS a evangelizace à la MSI

Radim Zavadil, jehož možná znáte ještě ze společnosti Levi a který dnes působí na pozici marketingového manažera MSI pro ČR, si vzal slovo při představování nových notebooků, nettopů a all-in-one počítačů.

MSI určitě nemá až tak dravý a konkurenci všemi způsoby bijící marketing jako některé další společnosti, přesto se obecenstvo při prezentaci nejen něco dozvědělo, ale občas rovněž dobře bavilo. Přímo ve slajdech měla společnost MSI zajímavost o spotřebě běžného PC snad kolem 240 wattů a na toto téma ještě jednou zaperlil přímo Radim:

Radim

Po této větě jej začalo hlediště podezřívat z toho, že si doma asi pěstuje trávu. Radim se ale nenechal nijak rozhodit a v dalším už říkal o produktech samá fakta včetně atraktivních cen all-in-one počítačů MSI s dotykovým displejem.

Na prezentaci technologie DrMOS nás zaujal slajd citující ExtraHardware a mimo jiné se v ní dozvíte, co všechno DrMOS je a co zase není, kdo tuto technogii vymyslel, kdo ji přivedl k dokonalosti a také to, že počet fází není všechno.

DrMOS

DrMOS

DrMOS

DrMOS

DrMOS

Zmíněný slajd s citací našeho serveru. Škoda jen klišoidní a všudypřítomné analogie s počítačů s automobily.

DrMOS

DrMOS

DrMOS

Hardware v rukou sličných

Poslední kapitolka minireportáže z roadshow MSI je určena pro ty, kterým zdaleka nestačila náš shrnující článek z CeBITu s letos poměrně chudou galerií hostesek.

MSI

Šéf českého MSI, David Huang, právě losuje výherce mininotebooku MSI.

David Huang

Radim Zavadil pokračoval v šoumentství až do konce. Přítomným modelkám chtěl ukázat, jak správně prezentovat notebook MSI na stehně.

MSI Radim

CS24

 

Autor článku