Hlavní navigace

MSI Voice Genie: ovládání počítače hlasem

28. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tchajwanský výrobce Microstar International (MSI) přichystal hned dvě zajímavosti pro uživatele vlastnící jeho desky. První je MultiConnect Panel, což je panel do 5,25" pozice s bohatou konektivitou. Obsahuje dva porty USB 2.0 schopné dodat trojnásobek běžného výkonu (7,5 W, trojnásobek výkonu musí být ale schopný dodat i interní konektor USB, do kterého se zapojuje), modul pro Wi-Fi standardu 802.11n a také Bluetooth verze 3.0 (s rychlostí přenosu až 150 Mb/s). S touto výbavou se jedná o již celkem solidní doplněk k jednoduchému používání telefonů a podobných zařízení společně s počítačem.

MSI MultiConnect Panel

Tím to ale nekončí, na panelu je i tlačítko OC Genie pro okamžité přetaktování základních desek s touto funkcionalitou. Pro dokonalost chybí snad už jen tlačítko pro vymázání uživatelské části konfigurace BIOSu.

Voice Genie

Druhou novinkou je karta Voice Genie do slotu PCIe ×1 (soudě dle absence příslušných kontaktů na kartě slouží spíše jen jako držák). Ta je dodávána s nepřiliš kvalitně vypadajícím mikrofonem, pro její funkci ale asi stačí. Umožňuje hlasové ovládání počítače; konkrétně lze použít povely pro zapnutí a vypnutí, uspání a probouzení, start prohlížeče, spuštění MSI Control Center a další, uživatelsky nastavitelné, do celkového počtu osmi příkazů.

MSI Voice Genie

Podporovány jsou momentálně všechny desky s čipovou sadou Intel X79, dále Z68A-GD45 / 55 / 65 / 80 a Big Bang-Marshal. Další by měly postupně přibýt.

MSI Voice Genie

Zdroj: techPowerUp

Byl pro vás článek přínosný?