Hlavní navigace

Mulally prý již není nejžhavějším kandidátem na ředitele Microsoftu. Kdo je?

13. 12. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Honba za novým ředitelem Microsoftu pokračuje, přičemž se začaly objevovat čím dál divočejší informace. Nikdo si není jistý ničím. Pokud lze něčemu bez problému věřit, je to fakt, že rada Fordu hodlá svého nynějšího ředitele vyslechnout. Chtějí totiž definitivní odpověď, zda povede nebo nepovede Microsoft, případně zda prostě jen odejde.

S exkluzívní informací přišla agentura Reuters. Zpovídání mělo vlastně proběhnout včera, ale o výsledcích bohužel zatím nic nevíme. Radě se nelíbí, že na sebe Mulally strhává veškerou pozornost od nových automobilů a finančních výsledků. Firmě tedy úplně neprospívá.

Tip: Mulally a Nadella jsou favorité, Stephen Elop nejspíš Microsoft nepovede

Podle dva týdny starých informací má Mulally nejlepší šanci vést Microsoft. I kdyby ale práci nevzal, stejně u Fordu nejspíš nezůstane a do konce příštího roku ho opustí. Své si už udělal a firmu vytáhl z problémů. Rada Microsoftu s ním jedná, ale její nadšení prý již opadlo. Mezitím se druhý nejpravděpodobnější kandidát, Nadella, nechal slyšet, že i kdyby se ředitelem nestal, u Microsoftu by zůstal.

 

AllThingsD ale už má nového kandidáta, který by starý podnik mohl převzít. Je jím Patrick Gelsinger. Ten se pro změnu podílí na vedení VMware. Zkušeností má dost a v tom správném oboru. Ale bude o něm uvažovat také rada Microsoftu? Ředitel VMware a bývalý zaměstnanec Microsoftu, Paul Maritz, ale o návratu neuvažuje.

CS24

Další bývalý zaměstnanec Microsoftu, Hal Berenson, si zase myslí, že Bill Gates do roka odstoupí z pozice předsedy rady. Podnik by se tím zbavil zakládajících otců a mohl by kráčet vstříc nové a neznámé budoucnosti. Berenson by si dokázal představit Mulallyho jako předsedu. Tato pozice by mu údajně seděla lépe.

via ZDNet