Hlavní navigace

Multi-GPU u S3 Graphics

18. 2. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud vám vícemonitorové systémy ATI Eyefinity pro práci nestačí, mohli jste sáhnout po osmikanálové kartě Matrox M9188. Na trochu jiný trh (= levnější) vstoupí S3 s technologií PanoChrome. Příští týden na výstavě Digital Signage Expo 2010 v Las Vegas představí S3 Graphics nové embedded řešení Chrome 5400E x2.

Z názvu je vám možná jasné, že půjde o multi-GPU konfiguraci dvou jader, zřejmě těch z původního Chrome 5400E, název tomu nasvědčuje. Oficiální specifikace nejsou známy, pokud se nejedná o nová jádra, očekával bych podporu DirectX 10.1 a OpenGL 3.1.


Matrox M9188 – zatím jediná karta s osmi výstupy

S3 zatím pouze navnadila na hlavní taháky: až osm nezávislých výstupů, akceleraci čtyř videostreamů, podporu Genlocku (synchronizace roztaženého obrazu z jednoho zdroje do více výstupů) a režimy Extended (osm nezávislých obrazů), Clone a Span (zřejmě podobný Extended ale obrazy nebudou v řádku ale třeba 4 × 2).

Více podrobností bude zřejmě známých až po výstavě, nyní pouze víme, že v druhém čtvrtletí už budou vzorky Chrome 5400E x2 dostupné pro výrobce (S3 zřejmě zatím vlastní duální kartu nevydá).

MMF24

Určitě nelze očekávat, že by se S3 pouštěl i na herní trh. Když se o duální kartu naposledy pokoušel exotičtější výrobce (XGI Volari Duo), jednalo se o velký propadák.

Zdroj: VIA, za tip díky Tralalákovi

Autor článku