Hlavní navigace

Multimediální All-in-one sedmadvacítka s kapacitním displejem (CeBIT)

7. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Asus na letošním Cebitu ukázal dlouho očekávaný All-in-one, který se řadí k nejvýkonnějším sestavám vše v jednom. První zmínky o něm zazněly právě v Hannoveru během loňského ročníku. Nyní se dostává do prodeje a k nalezení je již i v nabídkách českých eshopů. My jsme si měli možnost prohlédnout verzi s displejem o úhlopříčce 27" s nejvyšší možnou výbavou.

Displej je samozřejmě dotykový a překvapivě využívá kapacitního ovládání. Tím se zásadně liší od drtivé většiny ostatních All-in-one řešení, která stále spoléhají na optické snímání, jehož senzory se umisťují na vnitřní okraje rámu displeje. Ty trpí některými nevýhodami, jako je třeba špatné určování směru při kruhovém pohybu na displeji.

 

Kapacitní displej, jež do svého stroje zakomponoval Asus zvládne až 10 dotyků najednou a vedle vyšší ceny je prakticky jedinou drobnou nevýhodou nutnost ovládat počítači prsty. Které jsou občas dost nepřesné. Vedle displeje s netradičním ovládáním počítač zaujme i svou výkonnou výbavou. V ní nechybí čtyřjádro Intel Core i7 2600S s možností osmi virtuálních vláken. V základu je taktován na 2,8 GHz.

Asus ET2700INTS-B007C

O grafický výkon se stará mobilní grafika určená do notebooků Nvidia GT 540M. Ta si sice neporadí s nejnovějšími hrami, avšak na starší hříčky bude stačit.

CS24

All-in-one od Asusu je však především výkonným multimediálním centrem, které kromě rozměrného displeje a výkonu nabízí také možnost dokoupení externího subwooferu. Pro příjem televizního signálu poslouží vestavěný TV tuner, který zvládne příjem terestriálního vysílání DVB-T. V nejvýkonnější variantě, která je na CeBITu k vidění je pro uložení uživatelských dat určen pevný disk s kapacitou 2 TB. Trochu zklamáním je jeho rychlost rotování ploten 5 400 ot./min. Jako volitelnou výbavu si také můžete dopřát Blu-ray mechaniku.

Parametry
Cena od 30 990 Kč včetně DPH (podle výbavy)
Asus ET2700INTS-B007C
procesor Intel Core i7-2600S (2,8 GHz)
RAM 8 GB DDR3 (1 333 MHz)
displej 27", 1 920 × 1 080, MVA
čipset H61
grafická karta Nvidia GT 540M
pevný disk 2 TB, SATA II, 5 400 ot./min.
další výbava DVB-T tuner, Gbit LAN, Wi-Fi 802.11 b/g/n, webkamera

Autor článku