Hlavní navigace

Multitasking v Chromu už i na iOS. Na iPadech podporuje režim Split View

23. 10. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google včera vydal Chrome 46 pro iOS. Přináší dvě užitečné novinky. Stejně jako desktopová verze si již pamatuje platební karty a adresy, takže při placení v e-shopu příslušná pole vyplní automaticky. Pochopitelně to můžete vypnout.

Split ViewSlide Over
Split View | Slide Over

Druhou vychytávkou je multitaskingový režim na moderních iPadech. Chrome podporuje režim Split View, takže může být jedním ze dvou aktivních oken. Návrh systému bohužel nepočítá s tím, abyste měli vedle sebe dvě okna stejné aplikace. Vedle Chromu ale můžete otevřít třeba Safari a najednou prohlížet dva weby najednou.

 

Chrome si poradí i s režimem Slide Over. To když máte otevřenou jednu aplikaci a chcete v malém (třetinovém) okénku rychle něco najít v prohlížeči. Aktivní bude Chrome, původní okno zašedne. Funkční je také mód Picture in Picture. Vybrané webové přehrávače videa je možné „minimalizovat“ do zvláštního okna, které bude překrývat některý z rohů aktivního okna. Přehrávač lze také schovat, zatímco zůstane hrát.

Picture in PicturePicture in Picture
Picture in Picture

Split View funguje pouze na iPadu Air 2, iPadu Mini 4 a iPadu Pro. Režimy Slide Over a PiP jsou dostupné i na iPadech Mini 2/3 a iPadu Air 1.

Zdroj: Google