Hlavní navigace

Muskův Starlink už v Česku koupíte levněji. Terminál začala dovážet Alza

Sdílet

V Českém e-shopu je poprvé možné zakoupit Standard kit obsahující Starlink anténu, router a potřebnou kabeláž. Ušetříte na nemalém poštovném.

Internetové připojení přes satelitní Starlink je v Česku (a na Slovensku skoro tak dlouho) dostupné už asi tři roky. Nyní si však jde objednat hardware i mimo „Muskův e-shop“, terminály k nám začala dovážet Alza. O distribuci se stará společnost Apcom CE.

Potřebný hardware nutný pro provoz tohoto satelitního internetového připojení, tedy Standard Kit obsahující anténu Starlink, router Gen 3 a potřebnou kabeláž, lze pořídit za cenu 8790 Kč. Alza nemá exkluzivitu, takže se možná brzy dočkáme i v dalších e-shopech.

KL24

STARLINK Standard Kit

STARLINK Standard Kit poprvé v prodeji přímo v Česku

Autor: Alza

Pokud budete hledat, objevíte „české“ nabídky i na Allegru či Kauflandu, tedy objednávka jde stejně do zahraničí. Pro srovnání – na e-shopu Starlinku lze terminál objednat za cenu 8800 Kč plus 570 Kč za poštovné.

Elon Musk ovládl již polovinu oběžné dráhy Země Přečtěte si také:

Elon Musk ovládl již polovinu oběžné dráhy Země

Co je součástí sady?

Sada v čele s anténou a routerem Gen 3 nabízí Wi-Fi 6 s rychlostí 50 až 200 Mb/s až pro 10 uživatelů současně, trojici 4×4 MU-MIMO antén s pokrytím až 297 m² a zabezpečením WPA2. Obsluha routeru se provádí pomocí aplikace pro mobilní telefony. Podle slov výrobce má být nastavení jednoduchou záležitostí na pár minut, které zvládne každý i bez pokročilejších znalostí.

Starlink je ve zkratce síť satelitů obíhajících na nízkém orbitu komunikujících s pozemními stanicemi a uživatelskými terminály (routery). Jednotlivé satelity jsou rozmístěny tak, aby zajišťovaly pokrytí i v místech, kde jiní poskytovatelé internetu své služby nenabízí. Díky Muskově Starlinku se tak můžete připojit k internetu na místech daleko od civilizace, na moři nebo poušti nebo kdekoliv jinde, kde je volný výhled na oblohu. Za možnost neustálého připojení kdekoliv si ale kromě terminálu musíte platit i měsíční poplatek, který startuje na 1249 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?