Hlavní navigace

Myš laguje. S Windows 8.1 přišly problémy, které hráče nepotěší

4. 11. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Porodní problémy Windows 8.1 pokračují. Ani po několika rychle vydaných opravách ještě není vyhráno. Uživatelé aktuálně řeší problémy s kompatibilitou některých myší. Problém se objevuje ve hrách. Ukazatel myši při hraní laguje, takže se nelze plynule navigovat po obrazovce ani rychle klepat. Což vadí zejména při hraní a v podstatě některé činnosti zcela znemožňuje.

Tip: Microsoft stále opravuje Windows 8.1. Skype už nepadá na grafice od Intelu

Zástupce společnosti se k problému konečně vyjádřil na fóru podpory. Neplynulé poskakování v některých hrách způsobuje to, že systém kontroluje stav myši jinak. Dále, když vypnete akceleraci pohybu, rychlost manipulace s myší neodpovídá tomu, jak se pohybuje ukazatel po obrazovce. Vyloženě herní myši mívají vysokou frekvenci snímače. Jenže ve Windows 8.1 se může stát, že je hlášená frekvence nižší.

V některých případech situaci vyřešíte zásahem do nastavení hry. Microsoft na opravách pracuje, ale v tuto chvíli neví, kdy budou k dispozici. K dalším trablům existují aspoň částečná řešení. Pokud ukazatel nelze posunout do všech částí okna, klepněte na ikonu hry, vyvolejte vlastnosti a na kartě Kompatibilita označte položku Zakázat změny velikosti zobrazení při vysokých hodnotách DPI.

 

Tohle se nicméně může stát jedině tehdy, když titul nevyužívá DirectX při běhu v okně. Podle všeho někdy nedokonalé pohyby myší vyřeší zapnutí režimu kompatibility. Ten opět nastavíte na kartě Kompatibilita v dialogu Vlastnosti. Tyto změny se mohou promítnout do všech uživatelských účtů, když klepnete na Změnit nastavení pro všechny uživatele.

KL24

K postiženým hrám patří známé tituly jako World of Warcraft, Deus Ex: Human Revolution nebo Far Cry 3. A většina stříleček z první osoby. Patříte také k postiženým uživatelům? Jaké problémy pozorujete?

Zdroj: Microsoft via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?