Hlavní navigace

Microsoft Classic Intellimouse: Myš, která proslavila kolečko, se vrací v další verzi

27. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

V únoru to bylo pět let, co Microsoft přestal prodávat klasickou kancelářskou myšku Intellimouse Explorer 3.0. Před týdnem však ale novou Classic Intellimouse, která se u předchůdce inspirovala. Má podobný design sestávající z pěti tlačítek (dvě nahoře, dvě boční plus klikatelné kolečko) a dvoubarevného plastu. Snad si udrží stejnou kvalitu, jakou měli předchůdci.

Myš je optická se snímačem BlueTrack, který si poradí i se sklem. Rozlišení je 3200 dpi (předchůdce 400 dpi). K počítači se připojuje pomocí USB 2.0. Prodávat se bude od 30. října za 40 dolarů (1100 Kč s DPH). O dostupnosti v Česku zatím nemáme žádné informace.

TIP: Půl století s myší v ruce. 10 hlodavců, které změnily ovládání počítače

Řada Intellimouse byla založena v létě 1996 (zde je původní tisková zpráva). Microsoft tehdy vydal svou první myš s kolečkem a kancelářský balík Office 1997, ve kterém šlo kolečko používat. Ještě o roku dříve uvedl Genius myš EasyScroll, která kolečko rovněž obsahovala (spíš takový široký váleček), ale o propagaci nového ovládacího prvku se nejvíce zasadil právě Microsoft.

Byl pro vás článek přínosný?