Hlavní navigace

Na duben se chystá Aakash 2, tablet pro studenty s cenou 40 dolarů

16. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Během příštího měsíce by se měl začít prodávat tablet s názvem Aakash 2. Jedná se o indický projekt superlevného tabletu pro studenty již ve druhé generaci; bude stát 2 000 rupií (asi 40 amerických dolarů, tedy pod tisíc korun).

Aakash 2 je v podstatě přeznačený čínský tablet Ubislate 7+ od firmy DataWind. Zajímavé je, že pod značkou Ubislate se prodává o polovinu dráž než kolik bude stát jako Aakash. Operačním systémem bude jak jinak než Android ve verzi 2.3 a výbava bude opravdu základní – za zmíněných pár stovek dostanete sedmipalcový rezisitvní displej s rozlišením 800 × 480 bodů, 700MHz procesor Cortex-A8, 256 MB operační paměti, 2 GB zabudované paměti rozšiřitelné pomocí SD karet s kapacitou do 32 GB, možnost připojení přes Wi-Fi a/b/g či mobilní data (bohužel pouze GPRS, žádné 3G) a akumulátor s kapacitou 3 200 mAh, který by podle výrobce měl vydržet zhruba 180 minut používání.

 

MMF24

Z parametrů je jasné, že se šetřilo úplně všude, ale u takto ohromně levného přístroje to rozhodně chápeme. Šance na oficiální dovoz do střední Evropy je mizivá, takže případní zájemci budou muset zkusit eBay, DealExtreme či podobné služby. Pro studenty v rozvojových zemích to ovšem může být neocenitelný a dostupný pomocník.

Zdroj: Engadget/UbiSlate.com