Hlavní navigace

Na Facebooku je skoro 50 milionů falešných účtů

10. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Podle americké Komise pro cenné papíry je z celkového počtu 845 milionů aktivních uživatelských účtů na Facebooku 5 až 6 procent falešných nebo duplicitních.

Z poskytnutých údajů vyplývá, že je na Facebooku přibližně 42 až 50 milionů uživatelských účtů, které jsou v rozporu s pravidly. Facebook na obranu tvrdí, že měření pro statistiku bylo prováděno na malém vzorku účtů a že pravost účtů byla odhadována pouze na základě jejich jmen a chování. Z údajů vůbec nevyplývá, kolik účtů bylo skutečně zablokováno za porušování pravidel a podmínek Facebooku.

Fakebook

Zpochybňovány jsou i počty aktivních uživatelů. Facebook nedávno potvrdil, že síť na mobilních platformách používá už 483 milionů uživatelů měsíčně. Tohle číslo je ale zkreslené, protože aplikace se v některých telefonech k Facebooku připojuje automaticky, aniž by uživatel aktivně vyvíjel nějakou činnost. Podle Facebooku tato záležitost týká přibližně pěti procent uživatelů.

CS24

Pro Facebook je v současnosti důležité bojovat proti falešným a duplicitním účtům, jakékoliv problémy nebo nejasnosti by mohly snížit hodnotu společnosti při vstupu na burzu, jejíž hodnota se odhaduje na více než 100 miliard dolarů.

Zdroj: Insidefacebook