Hlavní navigace

Na iPad, iPhone a Apple TV míří multimediální centrum XBMC

28. 1. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Oblíbené softwarové multimediální centrum míří na zařízení se systémem iOS. Vývojáři XBMC optimalizovali svůj klenot pro platformu ARM (dosud jen x86) a tuto chvíli už mohou uživatelé Apple TV, iPadu a iPhonu 4 vyzkoušet přehrávat veškerá videa, co doma mají.

XBMC umí využít videoprocesoru k akceleraci multimédií, silnější Apple TV (nová verze) umí také rozlišení 720p a 1080p. Verze pro iPad a iPhone 4 zřejmě zvládne jen 720p (neuvedeno), vyšší rozlišení by nemělo vzhledem k rozlišení displejů smysl. Hlavní výhodou je, že obsah nemusíte konvertovat do formátů vhodných pro iTunes, ale přehrávat i svá oblíbená „emkávéčka“. Které formáty XBMC nativně zvládne, však vývojáři neuvádějí. Také nevidím žádnou zmínku o titulcích.

Jedinou nevýhodou XBMC je, že se oficiálně nedostane do obchodu App Store. Centrum konkuruje produktům Applu a dokud jableční nezmění podmínky jako u prohlížečů, budete potřebovat jailbreak. Pokud jej hodláte podstoupit, zde najdete návod, jak aplikaci přidat přes Cydii do vašeho zařízení.

Z malého Apple TV za 99 dolarů se tak konečně stane zajímavé zařízení i pro malou střední Evropu, která nevyužije všechny ty Netflixy, iTunesy, Hulu a podobné internety.

MMF24

Tip: XBMC – šikovné multimediální centrum (ExtraWindows)

Zdroj: XBMC